Glumac Metju Peri najpoznatiji po ulozi u kultnoj seriji "Prijatelji" godinama je važio za zgodnog i harizmatičnog muškarca, a tokom 90-ih g njegovo ime se često nalazilo i na listama najpoželjnijih neženja.

Mešutim, kako to često biva u Holivudu, slava i popularnost na njega nisu imali dobar uticaj pa je Metju na vrhuncu svoje karijere uništio svoj izgled, ali i zdravlje.

Peri se odao turbulentnom načinu života, zbog čega je pao u depresiju, a sve je to ostavilo traga na njegovom izgledu. Jasno je da su prošle godine i godine i da čuveni Čendler stari, ali njegove obožavatelje šokirala je činjenica kako danas zapravo izgleda zapušteno, a ne starije.

Metju Peri je pre nekoliko dana uhvaćen pri izlasku iz automobila, a pratitelji su odmah primetili kako je u proteklih nekoliko godina nabacio dvadesetak kilograma. Paparaci su ga uslikali u trenerci sa raščupanom kosom, cigaretu nije ispuštao iz ruke.

metju peri, paparaco
DIGGZY/JESAL / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Fotografije su ubrzo osvanule na društvenim mrežama, a fanovi zvezde "Prijatelja" ne prestaju da kritikuju glumca koji se godinama bori s alkoholizmom i zavisnošću o tabletama.

metju peri nekada
Youtube 

''Šta mu se desilo", "Nikada lošije nije izgledao", "Liči na beskućnika", "Kako se zapustio i uništio", "Uropastio se, srce mi se slama", "Izgleda toliko loše da je tužno", samo su neki od komentara koji kruže društvenim mrežama.

U jednom intervjuu šokirao je ceo svet kada je rekao da se ne seća tri godine koje je proveo na snimanju "Prijatelja".

- U jednom trenutku svoju zavisnost više nisam mogao da sakrivam. Nisam pio i drogirao se na snimanju, ali sam uvek bio mamuran - rekao je Metju. Shvatio je da mora nešto da učini pa je na 28 dana otišao u centar za odvikavanje. Rekao je da mu je to bilo jedno od najstrašnijih iskustava u životu. Prestao je da konzmirao opijate, ali je nastavio da pije.

metju peri danas
Wagner AZ / ANDR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Od akutnog pankreatitisa, bolesti od koje obolijevaju alkoholičari i zavisnici od opijata. Tvrdio je da se radi o lošoj ishrani, ali ipak je ponovno završio na rehabilitaciji. Čim je izašao, slupao se novim Poršeom u kuću. Rekao je da mu je to bio grozan dan i da je išao da poseti oca kako bi se oraspoložio. 2011. i treći put otišao u centar za odvikavanje, ali taj put samo preventivno.

U galeriji u nastavku teksta pogledajte koliko se Metju Peri promenio od početka karijere:

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Metju Peri nekad i sad