Robert De Niro, dobitnik je nekih od najznačajnijih kulturnih priznanja u Sjedinjenim Državama, među kojima su Predsednička medalja slobode, najviše civilno odlikovanje u SAD-u, kao i nagrada Centra Džon Kenedi.

Na njegovoj karijeri mu mnogi zavide. Deniro je zbog uloga učio da svira saksofon, udebljao se 25 kilograma, vozio taksi po Njujorku kako bi na setu izgledao što uverljivije u ulozi taksiste i još mnogo toga.

Iako je napustio školu vrlo mlad, bio je predodređen za uspeh.

Američki filmski glumac, reditelj i producent Robert De Niro rođen je 17. avgusta 1943. godine u Njujorku. Majka mu se zvala Virdžinija De Niro i po zanimanju je bila slikarka, kao i njegov otac Robert De Niro.

robert deniro
Instagram 

Pohađao je „Little Red School“, a po završetku majka mu nije dozvoljavala da sam izabere srednju školu koju želi već ga upisuje u srednju muzičku školu, koju on napušta sa trinaest godina i pridružuje se uličnoj bandi iz kraja u kome je odrastao.

Glumački poziv i pohađanje škola polako izvode Roberta na pravi put a on kreće i da putuje po svetu.

Bio je nominovan za brojne nagrade, mnoge je i osvojio, a pored pomenutog Oskara najvažnije su „Oskar“ iz 1980. godine kada je dobio nagradu kao najbolji glavni glumac u filmu „Razjareni bik“ za koji je osvojio i Zlatni globus u istoj kategoriji.

Scenarista i reditelj Šon Levi 2014. godine objavio je biografiju pod nazivom: „De Niro: A life“ u kojoj opisuje mračni život koji je popularni glumac vodio.

Levi u biografiji piše da je Robert bio veliki kokainski zavisnik, kao i to da je ta zavisnost rezultirala time da mu komičar Džon Beluši postane veliki prijatelj, pošto je i sam bio takođe veliki zavisnik.

Roditelji legendarnog glumca razveli su se kada je imao samo dve godine. Njegov otac shvatio je da ga privlače muškarci, zbog čega se brak sa Robertovom majkom okončao.

Rak prostate dijagnostifikovan mu je 2003. godine, a kolege i prijatelji slali su mu brojne poruke podrške. Lečio se i vratio radu pa snimio još nekoliko filmova.

Jedna od najbizarnijih stvari koja mu se dogodila bila je kad je javno navedeno njegovo ime u istrazi o lancu prostitucije u Parizu. De Niro se urotio protiv Francuske jer su ga fotografi uslikali kako izlazi iz kancelarije tužioca.

Tada je za "Le Monde" rekao da se više nikad neće vratiti u Francusku, ali i da će svim svojim prijateljima sugerisati da ne dolaze.

Robert Deniro se ženio dva puta i ima šestoro dece sa tri žene.

De Niro je veliki ljubitelj Srbije, čak je govorio i da se oseća kao Srbin, a njegova ćerka se zove Drina, prema imenu jedne od najpoznatijih srpskih reka.

Inače, Robert Deniro je veliki i vatreni navijač Novaka Đokovića.