Kajli Džener našla se na meti kritika zbog istog razloga zbog kojih su se svojevremeno svi okomili na njenu sestru Kim, kada je za potrebe svoje nove kolekcije izbacila fotografije na kojima joj je koža bila preterano tamna.

Tada su je svi optužili da želi da bude crnkinja, zbog čega je kasnije morala da se javno izvinjava, a sporne fotke zameni.

Sada se najmlađa milijarderka našla u istom problemu, a povod su fotografije koje svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama. Naime, mnogi su primetili da je Kajlina koža sve tamnija i tamnija, a određeni snimci pokazali su da nije u pitanju samo filter kako se najpre mislilo.

kajli dzener optuzili su da zeli da bude crnkinja
pritnscreen/instagram 

Sestrama Kardašijan nisu strane optužbe da žele da izgledaju tamnije nego što jesu, kao i opsesija crncima, zbog čega su ih često prozivali, a nakon što su se pojavile u finalnom intervjuu po završetku "Keeeping up with Kardashians" saznalo se da iza njihove preterano tamne kože nije ni genetika, ni samopotamnjivanje, pa čak ni sunčanje, jer se na internetu mogu naći fotke iz ranijih godina gde se jasno vidi do kog stepena njihova koža može prirodno da pocrni. 

kajli dzener koristi injekcije za samopotamnjivanje
pritnscreen/instagram 

Kako prenose strani mediji, i Kajli i njene sestre redovno idu na opasne tretmane injekcijama za samopotamnjivanje kojima dobijaju daleko tamniji, i gotovo neprirodan ten.

Šta su melatonin injekcije?

"U pitanju je sintetički hormon koji se ubrizgava preko igle ispod kože kako bi se stimulisale pigmentne ćelije u vašem telu da proizvode više melanina, što vam zauzvrat daje preplanulost", kaže dr Ros Peri, stručnjak za rak kože sa Univerziteta u Njujorku.

Dostupna su dva oblika injekcija melanina, Melanotan I i II, koji se razblaže u vodi pre ubrizgavanja, međutim mnogi češće koriste tip II jer daje brže i dugotrajnije rezultate. Jedino što neće "raditi" bez nekog izlaganja UV zračenju, tako da morate da se izložite sunčevoj svetlosti makar 20 minuta dnevno.

Ovakav vid injekcija je veoma popularan, ali mnogi ne znaju za nuspojave koje su sve samo ne naivne.

kajli navodno kroisti melato ten injekcije
printscreen/instagram 

Mogu dovesti do raka kože

Najveća briga sa ovim injekcijama je da stimulisanje proizvodnje melanina što takođe može da stimuliše opasne promene na koži.

"Postoje izveštaji o slučajevima mladeža kod korisnika Melano-tana koji su se brzo promenili i postali tamniji", kaže dr Sofi Šoter, nagrađivani dermatolog na The Cosmetic Skin clinic i dodaje:

"Doktori su veoma zabrinuti zbog svega što ’stimuliše’ melanocite, jer to vodi do kancerogenih promena."

ki kardasijan na okupljanju
printscreen/youtube 

Navodno su i Kim i Kajli redovne na ovakvim tretmanima, a od skora im se pridružila i Igi Azalea koja je takođe izgledala neprirodno crno u poslednjem spotu. Iako pomenute slavne ličnosti nigde nisu isticale na koji način dobijaju tako tamnu boju kože, pratioci su već upoznati sa procedurom, koja je veoma dobila na popularnosti, a potencijalno vas može koštati života.