Ćerka rokera Ozija Ozborna rano je došla na TV ekrane zahvaljujući rijaliti programu i postala poznata.

S obzirom na to da je rođena u slavnoj porodici, Keli i nije imala drugog načina, osim da postane medijska osoba, čak i ako je njen način počeo s hronikom skandaloznih vesti.

Keli Ozborn rođena je 27. oktobra 1984. u porodici poznatog britanskog pevača Ozija i Šenon Ozborn.

Većinu svog detinjstva, Keli je provela u raznim britanskim koledžima, a u isto vreme i u hotelima, kada je njen otac održavao koncerte širom sveta.
Neadekvatno ponašanje Ozija Ozborna ostavilo je traga na karakteru i načinu ponašanja buduće zvezde. Ozi je često bio pod dejstvom alkohola i narkotika, a bilo je i situacija kada je bio nasilan prema svojoj ženi.

keli sa ocem ozijem
face to face / Face to Face / Profimedia 

Rana karijera

Karijera Keli Ozborn započela je 2002. godine, kada je na televizijskim ekranima prvi put prikazan rijaliti šou porodice Ozborn. Predstava je bila pravi hit, a Keli se isticala svojim upečatljivim izgledom i gadnim temperamentom. 2002. započela je muzičku karijeru objavivši solo album pod nazivom “Shut Up!”.

Međutim, album nije bio popularan, pa je nakon toga snimala duete s ocem, rock bendom Pure Rubbish i nekim drugim britanskim izvođačima. Drugi album "Dream" izazvao je malo uzbuđenja među navijačima i novinarima, a 2004. debitovala je i kao glumica.

keli ozborn
Shutterstock 

U tom periodu Keli se odala alkoholu i piću. Godine 2005., nakon završetka porodičnog rijalitija, završila je na rehabilitaciji, nakon čega je izbacila album „Sleeping in the Nothing“.

Godine 2006. glumila je u nekoliko filmova, a posebno je primećena uloga ženskog zatvorskog čuvara u senzacionalnom mjuziklu "Chicago".

Privatni život

U septembru 2006., na Electric Picnic Festivalu u Irskoj, Keli i njen dečko, Meti Durhem, održali su ceremoniju venčanja. Keli je demantovala da se venčala, a u martu 2009. zaprosio ju je Luk Vorel, međutim 2010. su raskinuli jer ju je partner varao.

- To mi je bilo posebno ponižavajuće. Svi su mi govorili da me vara, ali ja nisam verovala. Teško je kad to shvatiš, a posebno kad saznaš da te dečko vara sa devojkom koja ima penis, rekla je Keli i dodala:

- Do tada sam mislila da bi bilo najgore da me dečko prevari sa nekom ružnom devojkom. Kada varaju sa lepoticama, to barem ima nekog smisla, ali muškarcima je svejedno, jer mogu da vode ljubav bez emocija, objasnila je Keli Ozborn.

Takođe je imala romansu sa stručnjakom za vegansku kuhinju Metjuom Mosartom, s kojim su se upoznali na venčanju poznatog modela Kejt Mos. Verili su se 2013. a sledeće godine su raskinuli.

keli ozborn
carlosmaidanaphotography/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Transformacija Holivuda

Keli se godinama borila sa viškom kilograma. Tokom poslednjih godina uspela je da dovede svoju liniju u red, pa nas tako ne čudi što za Keli kažu da je najveća transformacija Holivuda.

Nekada buntovna plavuša danas ima kosu u boji lavande, više ne nosi obrijanu kosu i gotičarsku šminku, a smršala je skoro 40 kilograma.

Keli Ozborn se potvrgla operaciji smanjenja želuca 2018. godine, a kaže da je to “najbolja stvar” koju je ikada uradila. Operacija, kojom se uklanja 75 do 80 procenata želuca, rezultirala je drastičnim mršavljenjem i izgubila je 38,5 kilograma.

Iskreno je govorila o operaciji, rekavši da je to daleko od “brzog rešenja” za gojaznost i zahteva promenu načina života.

“Sve što čini je da vas pokrene u pravom smeru”, rekla je Keli.

Uoči operacije je godinu dana išla na terapije, kako bi se izborila sa zavisnošću i sprečila emotivno prejedanje. Nakon što je smršala, Ozbornova je shvatila koliko mrzi Holivud.

keli ozborn
Instagram 


“Sada, u retrospektivi, znam tačno sa kim bih radila, a sa kim ne. Jer znam ko me je nazvao debelom, znam ko nije želeo da radi sa mnom zbog toga. Sećam se toga i čuvam u svom pamćenju. Sećam se šta ste rekli o meni i to je najbolja osveta”, rekla je ona.

Strani mediji su pisali da je Keli postala vegeterijanka, da osam sati dnevno jede, a onda se 16 sati odriče hrane, kao i da ide u redovne šetnje. Postavljala su se pitanja da li je imala plastične operacije. U decembru je žestoko demantovala spekulacije, rekavši da nikada nije operisala lice – već je imala samo “nekoliko injekcija tu i tamo”.

I dalje se bori sa alkoholizmom – priznala je da je u aprilu ponovo posrnula. Na Instagramu je rekla da je važno priznati svoje greške.

“Preživeti 24 sata i ne pokušati da se otupite pićem je za zavisnika čudo”, rekla je u podkastu Knockin ’Doorz Down.

keli danas
Instagram 

Keli je izjavila kako su ljudi počeli da primećuju da je smršala tek nakon što se to moglo videti na njenom licu, što se dogodilo nakon par injekcija, koje su joj pomogle s bolovima u čeljusti.

"To je promenilo sve na mom licu! Čeljust mi je izgledala uže", rekla je.

Ipak, korisnici društvenih mreža pišu da je ne prepoznaju i da Keli preteruje s plastičnim operacijama, po čemu je poznata njena majka Šeron Ozbor (68). Kako je Keli izgledala nekada i koliko se promenila u međuvremenu, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Shutterstock, Instagram Keli Ozborn nekad i sad