Smrt poznatog glumca, Pola Vokera, zvezde filma "Fast and furious" svet i dalje ne može da prežali, iako je prošlo osam godina od tragičnog događaja, a scena sa venčanja njegove ćerke mnoge je potresla i podsetila na ovu tragičnu nesreću.

Kada je glumac izgubio život, brigu o Medou preuzeo je glumac Vin Dizel, jedan od najboljih prijatelja njenog pokojnog oca koji se i zavetovao da će o Polovoj ćerki voditi računa kao o svom detetu.

I sama Medou je tokom godina isticala koliko joj znači Dizelova podrška, a fanovi su bili potpuno u suzama kada su na njenom profilu osvanule fotografije sa venčanja.

Do oltara ju je vodio niko drugi do slavni glumac, a obožavatelji su još jednom prokomentarisali da u Holivudu ipak postoje prava prijateljstva, ali i koliko Medou liči na svog pokojnog oca.

pol voker sa cerkom
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Naime, glumac je poginuo sa samo 40 godina u stravičnoj nesreći nakon što se Poršeom zabio u metalni stub na ulici i vozilo se zapalilo. Pol je ostao u svom automobilu zarobljen u sedištu, a navodno ga je pojas prikliještio i slomio mu rebra i karlicu.

Pol Voker glumačku karijeru otpočeo je veoma mlad, a prvo pojavljivanje na televiziji bilo je u jednoj reklami za pelene, kada su ga roditelji sa samo dve godine upisali na manekenstvo, dok je od dvanaeste godine počeo da glumi u dečjim televizijskim emisijama.

Kako je njegova karijera glumca krenula uzlazom putanjom, počeo je da privlači jako veliku pažnju i svojim ljubavnim životom, budući da je važio za velikog zavodnika za kojim su uzdisale dame širom sveta.

pol voker
Shutterstock 

Veza koju je 1993. godine započeo sa Rebekom Mekbrejn, bila je veoma zanimljiva javnosti, naročito kada se 1998. rodila njihova ćerka Merdou Rejn. Pod pritiskom javnosti sa kojom su se slabo nosili, par se uskoro rastao nakon samo godinu dana, a devojčica je otišla da živi sa majkom na Havajima.

Medou se 2011. godine preselila kod Pola, jer je Rebeka, kako su pisali strani mediji, previše konzumirala alkohol. U jednom od poslednjih intervjua Pol je rekao da želi da napusti glumu i da se posveti porodici.

pol voker sa cerkom
Youtube 

Kako je tada tvrdio, umorio se od života filmske zvezde i smatrao je da je Holivud obično "smeće".

Svoju oazu je pronalazio na talasima pa je često surfovao. Takođe je trenirao džiu džicu i imao je braon pojas. Bio je veliki ljubitelj životinja i imao je nekoliko pasa, ali je voleo i da ide u lov. Iako je bio zadovoljan uspesima koje je postigao u karijeri, mislio je da je trebalo da postane muzičar.

Obožavao je automobile i brzu vožnju. Takmičio se u trkačkoj seriji Redline Time Attack. Za neke scene u serijalu „Paklene ulice“ nije koristio dublere, već je prilagodio svoj auto Nissan Skyline kako bi ih sam snimio.

Bio je veliki humanitarac i imao je fondaciju Reach Out Worldwide (ROWW) koja je pomagala ljudima koji su pogođeni prirodnim katastrofama.

pol voker
Shutterstock 

Nažalost, 30. novembra 2013. godine glumac i njegov prijatelj i finansijski savetnik Rodžer Rodas su se vozili Poršeom u mestu Santa Klarita. Rodžer je izgubio kontrolu nad automobilom koji je udario u rasvetni stub, zakucao se u drvo, nakon čega je automobil eksplodirao.

Ubrzo su stigli vatrogasci i lekari hitne pomoći koji su mogli samo da konstatuju smrt.

U dokumentarcu koji je snimljen o njegovom životu i smrti, iz razgovora sa najbližim prijateljima i porodicom Pola Vokera, otkriveni su novi detalji.

Između ostalog, njegova majka je ispričala da je Pol zaboravio na taj događaj, koji je organizovala njegova humanitarna organizacija "Reach Out Worldwide" 2010. godine, nakon razornog zemljotresa na Haitiju. Cilj iventa organizovanog 30. novembra 2013. je bio prikupljanje sredstava za žrtve tajfuna Haiyan na Filipinima.

pol voker
Starstock/Photoshot / Avalon / Profimedia 

Za taj dan Pol je isplanirao da sa svojom ćerkom Medou, koja sad ima 19 godina, ukrašava novogodišnju jelku. Međutim, kada mu je stigla poruka sa podsetnikom na humanitarni događaj, za koji je potpuno zaboravio da treba da mu prisustvuje, izjurio je iz kuće i otišao tamo.

- Pričali smo opušteno kada mu je stigla poruka. Skočio je i rekao: "Bože, zaboravio sam da moram da budem negde drugo!" - priča Šeril.

Stigao je na događaj, ali se sa njega nikada nije vratio. On i njegov prijatelj i finansijski savetnik, Rodžer Rodas, koji je vozio Poršea, poginuli su na licu mesta.

Mnogi i dalje veruju da nije u pitanju bila nesreća, već ― ubistvo. Govorilo je o tome da je Pol zapravo ubijen zbog svog humanitarnog rada, te kako je njegova saobraćajna nesreća bila dobro nameštena. Neki su išli tako daleko da su govorili da Pol uopšte nije mrtav, već da je reč o navodnom marketingu.

Ono što je mnoge uverilo da posla nisu čista jeste da uzrok nije preciziran jer je automobil potpuno uništen.

Pol je sahranjen 14. decembra na Forest Lan groblju koje se nalazi u Holivud Hilsu. Njegovo telo je kremirano, a ceremoniji su prisustvovali samo najbliži rođaci i prijatelji.