Glumica Olivija Njutn Džons je davne 1992. godine otkrila da boluje od kancerogenog oboljenja grudi. Podvrgla se operaciji, hemoteraji, radikalnoj mastektomiji i rekonstrukciji.

Iako se glumica nakon lečenja oporavila, rak se vratio 2013. godine. Nakon oporavka, bolest se po treći put vratila 2018. godine i danas je u četvrtoj fazi.

olivija njutn dzon
Print Screen / Instagram 

Gostujući u emisiji "Today", Olivija je ispričala kako se oseća, a potom je otkrila da konzumira kanabis.

- Osećam se prilično dobro. Mada, ima dana kada me sve boli - rekla je glumica i dodala da "krzo putovanje sa rakom nailazi na razna iznenađenja i zaokrete".

Kako bi ublažila bol koju joj izaziva teška bolest, Olivija koristi kanabis koji uzgaja njen suprug. Glumica je rekla da joj je on najveća podrška te da je zaista srćena uprkos bolesti.

- Srećna sam osoba jer kanabis, koji je veliki deo mog lečenja, uzgaja moj suprug - rekla je glumica.

Pre nekoliko godina, Olivija je priznala da ne želi sebe da ubraja u osobe kojima lekari predviđaju određen životni vek.

- Imala sam sreće što sam još živa… Kad ti dijagnostikuju rak ili daju neku lošu dijagnozu, najčešće ti daju i neki vremenski period, kažu ti koliko ti je ostalo još - rekla je glumica svojevremeno i dodala:

- Ako vam neko kaže da imate još šest meseci života, toliko ćete verovatno i živeti, jer ste poverovali u to. Ne želim statistike, ja nisam deo statistike - rekla je Olivija jednom prilikom za strane medije.