Da je živ princ Filip rekao bi kraljici Elizabeti II. da prestane da posećuje toliko društvenih događanja, tvrdi ekspertkinja za kraljevsku porodicu Angela Levin, nakon što je u javnost procurila vest da je 95-godišnja vladarka provela noć u bolnici.

Angela Levin otkrila je da bi vojvoda od Edinburgha, koji je preminuo u aprilu ove godine u 99 godini, "vežbao strogoću" i kontrolu na svojoj supruzi i da bi joj sigurno rekao - "čekaj, stani malo, smanji količinu posla i odmori."

Dodala je i da kraljica trenutno vodi borbu između svoje glave i tela i da iz religioznih razloga ne želi da odustna od svojih dužnosti. Naime, ona je veoma ozbiljno shvatila svoju dužnost nakon što se na krunisanju iz 1953. godine zavetovala da će joj Bog pomoći ispuniti njenu ulogu šefice države sve do njene smrti.

kraljica elizabeta i princ filip
Shutterstock 

Bakinkemska palata objavila je vest o njenom boravku u bolnici tokom prethodne noći, samo nekoliko sati nakon što je javnost saznala za kraljičino otkazivanje puta u Severnu Irsku.

Njeni lekari savetovali su da se kraljica odmara i otkaže putovanje, što je odmah potstaklo brojna šuškanja o njenom zdravstvenom stanju. Ipak, Bakingemska palata tvrdi da je kraljica prenoćila u bolnici iz praktičnih razloga.

"Moramo nekako da je potstaknemo da napravi korak unazad ili u stranu. Možda i nešto treće, a što bi omogućilo njenom telu da se oporavi od svih zadataka koje je odlučila da obavi.

Mislim da je to borba između njene glave i tela, jer ona to želi, oseća da može, ali njeno telo ima 95 godina", rekla je biografkinja kraljevske porodice.

kraljica elizabeta
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Upitana o lekarskom savetu da se kraljica odrekne čašice svog omiljenog pića , Levin kaže da je to takođe nešto što je kraljici bitno iz emotivnih razloga. Naime, njoj princ Filip uvek pre ručka i poslepodne napravio piće koje bi zatim zajedno popili.

To je jednostavno. "Mislim da joj nakon njegove smrti to piće više nema isti ukus", dodala je Levin, piše Daily Mail.