Osamnaestogodišnja lepotica iz Velike Britanije je rumunsko-kineskog porekla. Rođena je u Kanadi, a igrajući pod britanskom zastavom, Ema Radakanu ispisuje istoriju tenisa. Preko noći postala je slavna, a jednom prilikom je otkrila zašto roditelji nisu ispratili njenu pobedu.

Nakon tri kola kvalifikacija i sedam mečeva u glavnom žrebu, Ema je podigla jedan od četiri najprestižnija trofeja u tenisu, a za njenu lepotu bore se najveći svetski brendovi.

ema radukanu
Print Screen / Instagram 

Pored sponzorstva sa "Najkijem" i "Vilsonom", kao svojim sponzorima teniske opreme, Ema poseduje veoma vredne ugovore sa brendovima "Tiffani&Co", koji je vredan 2 miliona dolara, a od nedavno je sklopila ugovor sa "Diorom", za koji se smatra da je "težak" nekoliko miliona dolara.

Ema će se na prestižnim događajima "Diora" naći u ulozi manekenke, ali i promoterke kozmetičke linije. Ako se uzme u obzir da je Šarliz Teron zaradila 27 miliona funti zahvaljući saradnji sa pomenutim brendom, pretpostavlja se da bi mlada teniserka zaradila oko 10 miliona dolara.

ema radukanu
Print Screen / Instagram 

Slavna glumica Dženifer Lorens je za tri godine partnerstva zaradila neverovatnih 14 miliona dolara, a budući da je Ema već nosila "Diorovu" kreaciju, nema sumnje da će ova saradnja potrajati.

Naime, teniserka se na premijeri filma o Džejmsu Bondu pojavila u haljini inspirisanoj starogrčim Boginjama i njihovim odorama, kada je na crvenom tepihu osvojila sve prisutne.

Borba svetskih brendova oko tinedjžerke rumunskog porekla navela je poštovaoce tenisa na nagađanja da će mlada sportiskinja sa terena preći na modne piste. Neki kažu da ima puno razloga da tako i bude, posebno što je nakon pobede u Njujorku izgubila prvi meč u Indijan Velsu.

ema radukanu
Timothy A. CLARY / AFP / Profimedia 

Inače, kada je imala dve godine, Ema se preselila sa roditeljima u London. Majka joj je poreklom iz Kine, dok joj je otac iz Ruminije, a od malena su Emu vodili na razne sportove. Ljubav prema tenisu ubrzo je postala jasna, te ne sumnjamo da ćemo je tek gledati u sjajnim mečevima. Teniski svet zasigurno je dobio novu legendu.

Teniski stručnjaci tvrde da ima potencijal da bude bolja od čuvenih sestara Serene i Venus Vilijams. Ona tvrdi da je uvek želela da imitira stil rumunske teniserke Simone Halep i Kineskinje Na Li.

Marketinški stručnjak Džonatan Šalit nazvao je „devojkom od milijardu dolara“, a i sama Ema je posle trijumfa u Njujorku rekla da u životu nije primila toliko poziva velikih kompanija da ih reklamira, te da je došao momenat u kome će morati da tu sferu prepusti na upravljanje profesionalcima.

Više fotografije ove lepotice, pogledajte u galeriji u nastavku:

printscreen/instagram, printscreen/youtube Ema Radukanu