Izgleda da plastične operacije u svetu Holivuda više nisu tabu tema. Iako se u javnosti stalno polemiše o operacijama kojima se podvrgnu slave dame, muškarci ostaju u senci i o njihovim fizičkim promenama retko se govori.

Ipak, to ne može izbeći činjenicu koliko su se određene poznate face promenile. Mnogo je poznatih muškaraca koji su potpuno uništili svoje lice preteranim zahvatima plastičnih hirurga. Danas izgledaju neprepoznatljivo, poput Donatele Versaće koja je uništila svoje lice.

Zak Efron

zak efron
printscreen/youtube, printscreen/instagram 

Jedan od najpoznatijih Diznijevih junaka, Zak Efron, važio je za dečka sa najlepšim licem. Fotografije koje su nedavno osvanule pokazale su da je glumčevo lice maltene izdeformisano zbog količine botoksa kojoj se podvrgao.

Ovom transformacijom bili su mnogi razočarani. Obožavatelji su se pitali šta se desilo sa licem Zaka Efrona, dok su mnogi pokušali da mu skrenu pažnju da mu botoks nije potreban.

"Odbijam da verujem da je ovo Zak Efron", "Sigurno je bio na botoksu", "Upravo sam video ovo i doslovno plačem. Molim te Zak, reci mi da je ovo sve noćna mora", "Zak je nestao i pokušali su da ga zamene, ali nisu imali sredstava", pisali su šokirani obožavatelji na društvenim mrežama.

Silvester Stalone

silvester stalone
screenshoot/instagram 

Stalone je počeo sa korekcijama pre više od jedne decenije i glumac danas ne krije da je postao zavistan od njih. Kako kaže, želeo je da zaustavi proces starenja. Ipak, mnogi kažu da je junak akcionih filmova samo upropastio i izdeformisao lice, umesto što je cilj bio da izgleda sasvim mlađe.

Na njegovim fotografijama na Instagramu često se mogu naći komentari poput "Nemoj više da ideš kod estetskog hirurga", "Stalone, preterao si", "Više nemaš jasne crte lica" i mnogi drugi.

Džon Travolta

dzon travolta
Shutterstock 

Kada je pre nekoliko godina prikazana serija "Narod protiv OJ Simpsona: Američka kriminalistička priča", u kojoj je igrao Džon Travolta, ljudi su masovno komentarisali njegov izgled. Danas izgleda potpuno drugačije, ali i dalje neprepoznatljivo i to ne samo zbog promene "frizure“.

"Travolta izgleda kao voštana figura samog sebe koju je neko ostavio blizu radijatora“, "Šta se desilo s Travoltom? Od plastike je!", "Kao da mu se lice topi", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Miki Rurk

miki rurk
London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Miki Rurk nikada nije krio da se transformisao uz pomoć skalpela. Iako je priznao da je otišao kod "pogrešnog lika“ koji je 90-ih pokušao da popravi njegove bokserske povrede, gotovo svake godine je popravljao još nešto, a s botoksom je "na dobar dan“.

- Nos mi je bio slomljen dva puta. Imao sam pet operacija nosa i jednu kad sam razbio jagodicu. Morali su da mi uzmu hrskavicu sa uva da bi mi obnovili nos i obavili još nekoliko operacija, jer ožiljak nije zarastao kako treba - rekao je Rurk.

Sajmon Kauel

sajmon kauel
JM Enternational / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sajmon Kauel godinama koristi botoks, filere i zateže lice, ali kao posledica svega toga, završio je sa "tužnim licem". U jednoj TV emisiji koja je bila posvećena ovoj temi, lekar Lekar Aleks Karidis govorio je o posledicama estetskih zahvata kod poznatih, pa je za primer uzeo upravo Sajmona koji je, kako kaže, već u tridesetim godinama počeo da "izgleda starije".

- Oko linije vilice vidite da se javlja neko presavijanje i nabiranje, to je prirodni proces starenja - rekao je u programu pokazujući stare Sajmonove fotografije.

Karidis kaže da pretpostavlja da je Sajmon probao zahvatima da ukloni opuštenost kože u obrazima, ali i da "očigledno nije stao kad je trebalo".

- Možete da preterate s tim stvarima i vaše lice može da izgleda preširoko i neprirodno - rekao je upoređujući stare i nove Sajmonove fotografije.

- Nadam se da sada izgledam bolje. Pre nekoliko godina sam preterao s botoksom jer su svi na televiziji to radili. Sada biram samo čišćenje i masiranje lica što je vrlo opuštajuće - priznao je Sajmon jednom prilikom.

Više fotografija poznatih muškaraca koji koriste botoks, pogledajte u galeriji:

Print Screen / Instagram, Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia Muškarci sa botoksom