Debitantski album slavne pevačice objavljen je 2008. godine i tada je nosio naziv "19". Tri godine kasnije, Adel je izdala album "21", a 2015. godine album "25". Nakon duže medijske pauze Adele je oduševila brojne fanove fotografijama za naslovnicu magazina Vogue.

To je značilo da se Adel vraća u punom sjaju, a na Instagram profilu objavila je naslovnicu albuma koji sledi. Iako je svoje obožavatelje dugo držala u neizvesnosti, Adel je potvrdila da će se album zvati "30" i da će izaći 19. novembra. Pevačica je objasnila da se "nikada nije osećala mirnije", te da je zbog toga konačno spremna da publici predstavi nove pesme.

Osim toga, Adel je otkrila da je tokom stvaranja ovog albuma, mnoge noći provela "jecajući, iscrpljena tugom, dok se trudila da se pomiri sa činjenicom da se njen brak raspao". Razvod od Sajmona Koneckog bio je inspiracija za novi album.

Adel
Youtube 

- Sigurno nisam ni blizu onome čemu sam se nadala kada sam započela sve ovo pre gotovo tri godine. Zapravo, sasvim suprotno. Oslanjam se na rutinu i doslednost kako bih se osećala sigurnom, baš kao i uvek. Pa ipak, svesno, a možda i voljno, bacila sam se u lavirint apsolutnog nereda i unutrašnjih nemira. Naučila sam brojne sjajne istine o sebi.

Adel
Print Screen / Instagram 

Maknula sam puno slojeva sa sebe, ali sam se umotala i u nove. Otkrila sam neke zaista korisne i zdrave materijale sa kojim bih mogla započeti, ali sam i osećala kao da sam konačno ponovno pronašla onaj svoj osećaj. Otišla bih čak toliko daleko i rekla bih da se nikad u životu nisam osećala ovako mirno - napisala je Adel.

- I tako, spremna sam napokon da objavim ovaj album. To je bilo moje "pitanje života ili smeti" tokom najturbulentnijeg perioda u mom životu. Dok sam ga pisala, prijateljica mi je došla s bocom vina i dostavom hrane kako bi me razveselila. Moja mudra prijateljica koja uvek ima najbolje savete. Da ne zaboravim i one pomalo lude kao "pusti sve, živiš samo jednom". Prijateljica koja će ostati budna celu noć i samo me grliti dok nemilosrdno jecam, ne znajući zašto.

Tip prijatelja koji bi došao po mene i odveo me van kuće po dozu vitamina D, uprkos mom opiranju. Ta prijateljica koja bi mi ostavila časopis, stavila masku za lice i malo soli za kupanje samo kako bih se osećala voljenom i pri tome me podsetila, ne samo koji je mesec, već i na važnost brige o sebi. I zatim ona prijateljica koja me je proveravala i obilazila čak i kada sam ja prestala da se javljam, jer sam postala toliko prožeta vlastitom tugom. Od tada sam mukotrpno obnavljala svoje srce i ovaj album to dokazuje. Dom je tamo gde je srce - poručila je Adel koja je trenutno u vezi sa Ričom Polom.