Sin kraljice Elizabete II., princ Endru (61) spasio se od daljih zakonskih postupaka nakon što je Virdžinija Roberts Džufre podigla tužbu protiv njega u Njujorku.

Kako piše CNN, londonska policija je odlučila da je istraga protiv njega gotova. Pregledali su niz dokumenata uključujući i one iz avgusta 2021. koji su bili priloženi kao dokaz u civilnoj tužbi navodne žrtve.

"Pretres je završen i nećemo preduzimati nikakve dalje akcije",istakli su iz policije u izjavi za CNN. Baš kako se i očekivalo, princ je izbegao zakonske sankcije jer njegova majka nikad ne bi dopustila da mu se nešto dogodi, pogotovo da završi u zatvoru.

Ranije je procurilo u javnost da je kraljica potrošila ogromne svote kako bi finansirala njegovu pravnu bitku u pokušaju da on dokaže svoju nevinost.

princ endru i kraljica elizabeta
Shutterstock 

Prema pisanju Daily Maila, Elizabeta II. je navodno platila milionske iznose advokatskom timu u koji su se uključili Melisa Lerner i Endru Bretler, za kojeg se pretpostavlja da naplaćuje oko dve hiljade dolara na sat.

Podsetimo, nedavno se saznalo da se princ Endru krije u Škotskoj na imanju svoje majke kako bi izbegao pokušaje uručenja pravnih dokumenata o seksualnom zlostavljanju za koje se optužuje.

Nije se čak oglasio ni kada je stigla vest da je njegova ćerka, princeza Beatris, rodila svoje prvo dete.

Ipak, prinčev advokatski tim je primio sudske papire i imali su 21 dan za odgovor na strašne optužbe za silovanje i seksualni napad na tada maloletnu Virdžiniju.

Ona tvrdi da je triput bila prisiljena na polni odnos s princem i to u vreme dok je bila seksualna robinja kontroverznog milijardera Džefrija Epštajna, bliskog Endruovog prijatelja.

Princa, koji je deveti u redu za presto, afere s maloletnim devojkama, ali i drugim ženama, koštale su braka sa Sarom Ferguson, a kraljica je bila prisiljena da ga skloni sa svih kraljevskih dužnosti kada se pre nekoliko godina saznalo za njegovu povezanost u slučaju Epštajn.

princ endru
Shutterstock