Ukoliko ste se ikad pitali šta je potrebno da biste radili za kraljevsku porodicu, a pogotovo za kraljicu Elizabetu, makar i kao njena posluga, odgovor leži u testu koji je specijalno osmišljen, a zove se "test mrtve muve".

Iako je bizaran kao što i zvuči, stručnjaci su veoma dugo radili na najboljem načinu "filtriranja" potencijalnih kandidata.

Svako ko ima bilo kakav posao u Bakingemskoj palati moraće da prođe kroz rigorozan proces prijavljivanja, a sve u cilju da se osiguraju najbolji ljudi za taj posao.

Primera radi, samo da biste postali kraljevska sobarica ili posluga u globalu potrebno je da rešite specijalan zadatak o kom je za Kanal 5 govorila Trejsi Voterman, šefica odeljenja za zapošljavanje kralejvske porodice.

da biste radili za kraljicu morate da polozite test mrtve muve
Steve Parsons/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Razlika između sobarica u hotelu sa pet zvezdica i u kraljevskoj palati bila bi obraćanje pažnje na detalje", započela je.

"Jedan od testova koji volim da radim, da vidim da li kandidat ima potencijal za detalje, jeste da stavim mrtvu muvu bilo u kamin, bilo na tepih."

test mrtve muve posebno je osmisljen za zaposljavanje kandidata
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Kada je mrtva muva postavljena, dovodim kandidata u sobu i dajem mu priliku da dobro osmotri sve u prostoriji", nastavila je.

"Dovedete ih do kamina, možda čak i naglašavajući koliko je prelep, a u tom trenutku očekujem da primeti mrtvu muvu i da će je pokupiti", rekla je Trejsi.

"Da bi se zaista impresionirao tim za zapošljavanje, rešavanje problema je vitalni korak. To je odličan test, jer će tek jedan od deset kandidata primetiti muvu i pokupiti je, a to je znak da smo našli posebnu spremačicu", završila je sa izlaganjem Votermanova.

Dakle, ako se ikada nađete u situaciji da ste na razgovoru za posao u kraljevskoj porodici, pazite da nema mrtvih buba!