Stanovnici Njuorleansa, ostali su u čudu kada su na ulicama svog grada zatekli slavnu oskarovku Rene Zelveger, u gotovo neprepoznatljivom izdanju.

Poznata kao kraljica transformacija Rene je ostala upamćena kao buckasta Bridžit Džouns, pa sve do lengendarne Džudi Garland, a na visini zadatka je bila i u seriji "What if" glumeći fatalnu zavodnicu.

Sada glumi glavnu žensku ulogu u novoj seriji "The Thing About Pam" u kojoj tumači lik osuđene Pem Hap, koja služi zatvorsku kaznu zbog ubistva Luisa Gumpenberga.

Ozloglašena Pem je optužena i za ubistvo najbolje prijateljice Beci Farije i pokušaja da optuži supruga Beci za njeno ubistvo.

rene zelveger
Screenshoot/dailymail.co.uk 

Rene Zelveger je za ulogu Bridžit Džouns dobila 13.5 kilograma. Glumica je tada priznala da ju je jo-jo dijeta koju je primenjivala, da bi smršala, pa se ponovo ugojila za sledeći deo filma, dovodila do paničnih napada.

Zato je za ulogu Pem, Rene Zelveger izabrala čuveno "debelo odelo", odnosno kostim sa sunđerima koje nosi ispod garderobe.

Podsetimo, nakon što se proslavila početkom 2000-ih i postala jedna od najtraženijih glumica Holivuda, Rene je odlučila da se više nikada neće ugojiti zarad neke uloge. 

Tako je krenula drastično da mršavi, a njene obline i okrugli obrazi po kojima je bila nadaleko poznata – istopili su se.

rene zelveger
printscreen/youtube 

Botoks i zatezanje kože lica doveli su do toga da je nekada svima poznato lice postalo deformisano, a glumica se zbog svog izgleda stalno nalazi na udaru kritika onih koji smatraju da zaista preteruje. Društvenim mrežama kruže komentari da Rene nikad gore nije izgledala.

Sve više je tako do izražaja dolazila njena ispijena linija i izobličeno lice nakon što nije mogla da odoli tretmanima botoksa i drugim zahvatima kojima je htela da postigne mladolik izgled.

Njeni obožavatelji i dandanas žale zbog tih poteza i slažu se da im je u prirodnom izdanju i s oblinama bila mnogo draža.

Rob Latour/for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia, Todd Wawrychuk/A.M.P.A.S. / Shutterstock Editorial / Profimedia Rene Zelveger pre intervencijama botoksom