Zadužbina Milan Mladenović, po poslednjoj želji majke legendarnog muzičara, svake godine regionalnu muzičku dodeljuje nagradu sa njegovim imenom. Ovogodišnji žiri čine Srđan Gojković Gile, frontmen legendarne pank-grupe "Električni orgazam", Darko Rundek i Mirela Priselac Remi, a pobednik će biti proglašen 21. septembra, što je Milanov rođendan.

Umesto dvanaest, koliko je planirano, ove godine je čak 14 grupa iz nekadašnjih republika Jugoslavije ušlo u finale konkursa za ovo priznanje koje, između ostalog, obuhvata i novčani deo od 2.000 evra. Pošto muzički žanr nije određen, ovaj konkurs je prava riznica avangardnog zvuka, a evo pet pesama koje su privukle posebnu pažnju:

1. Natalee - Bebo

 2. Sara Renar - Držali smo se za ruke

3. Sale i sedlari - Anonimni SMS

4. Dukatt - Pesma mesecu (iz filma "Asimetrija")

5. Dram - Daj mi sve

Osim ovih, u finalu su se našli još i "Alkohol" sa pesmom "Mrave brojim", "Rebel Star" sa "Danom na Tisi", "Anestezija" - "Nekud", "Klinika Denis Kataneca" s numerom "Digresija na zeku 2", "Playground Hustle" s pesmom "Igle", "Ćao Portorož" s "Ljubavnikom", Despot Tomić - "Ona iz ju es ej", "Magic Bush" - "Sve je ko pre" i Buč Kesidi s pesmom "Tiho".