Karijera i bogatstvo Britni Spirs u rukama su njenih zakonskih staratelja od 2008. godine, nakon što je pretrpela javnu krizu mentalnog zdravlja.

Pevačica godinama nije htela da se javno izjašnjava o tom slučaju, sve do ovog juna kada se ponovo obratila sudu u eksplozivnom saslušanju koje je bilo otvoreno za javnost.

Svemu je prethodio prvi dokumentarac o njenom životu, "Framing Britney", na koji je reagovala rekavši da ju je jako povredio. Sada je otkriveno da uskoro izlazi novi dokumentarac "Britney vs. Spears" koji bi trebao da baci potpuno novo svetlo na ceo slučaj.

Kratka najava je već uspela da šokira milione fanova i pristalica pokreta "Free Britney". U njoj se jasno čuje snimak poziva koji je Britni uputila svom advokatu, a koja datira još iz 2009. godine.

britni spirs
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Zdravo, moje ime je Britni Spirs, zvala sam vas ranije. Zovem ponovo jer sam htela da osiguram da tokom procesa za ukidanje starateljstva…“, čuje se na snimku pre nego što se odjednom završi.

Kontekst ovog snimka dokazuje da je Britni očito htela da se starateljstvo ukine već godinu dana nakon njenog mentalnog sloma, iako o tome nikada nije hela ništa da javno govori.

Sada je svima postalo jasno da je Britni u tajnosti vodila dugu i emocionalnu bitku za ukidanje starateljstva koje traje već 13 godina.

Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia, Wagner AZ / BENS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Britni Spirs

Novo sudsko saslušanje o ukidanju starateljstva zakazano je za 29. septembra, ali sud se nije oglasio od kada je njen otac, Džejmi Spirs, zatražio da se razreši dužnosti zakonskog staratelja zbog čega nije sigurno hoće li se Britni i dalje obratiti sudu na taj datum.