Izgleda da samo nedaće ove godine prate kraljicu Elizabetu.

Nakon što je u aprilu preminuo njen voljeni suprug princ Filip s kojim je bila u braku pune 73 godine, kraljica Elizabeta sada je izgubila još jednu blisku osobu. Reč je o njenom dobrom prijatelju Timoti Kolmanu koji je preminuo u 92. godini u svom domu u Londonu.

Kraljici Elizabeti ove godine nije preminuo samo suprug FIlip, već ju je i na dan njegove sahrane dočekala vest da preminuo i njen saradnik i prijatelj Majkl Osvald.

Pred njom je sada još jedno veoma teško „zbogom”, posle nekoliko decenija u društvu Timotija Kolmana.

kraljica elizabeta
Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Tuga je i njega očigledno slomila, budući da je u januaru izgubio suprugu Meri Kolman koja je preminula u 89. godini, a bila je kraljičina rođaka i jako dobra prijateljica.

Timoti Kolman bio je nekadašnji oficir Kraljevske mornarice i čest gost dvora, a s kraljicom Elizabetom povezao se nakon što se oženio sa suprugom Mari 1951. godine.

kraljica elizabeta se smeje
Shutterstock 

"Tokom godina naša se kraljica iz godine u godinu morala suočavati s traumama i tragedijama, a njena neizmerna snaga i stoicizam bili su ključni jer ih ona neprestano pokazuje u kriznim situacijama. Privatno ona tuguje i to može potrajati i pet godina, ali njen snažan karakter i potpora porodice, omogućila joj je da se nosi s raznim javnim nastupima koje sada mora ispuniti", objasnio je nakon Filipove smrti psiholog Artur Kesidi budući da je javnost Elizabetu vrlo brzo nakon sahrane videla nasmejanu i na svojim redovnim zadacima.

Iako se smrtima svojih bližnjih nimalo nije nadala, kraljica Elizabeta II je dobro upoznata sa detaljnim planom njene sahrane takozvana "Operacija Londonski most", čiji su dokumenti neočekivano procurili u javnost.