Amanda Bajns prvi put je ušla u svet glume kada je imala samo 7 godina.

Nažalost, lepa glumica iako je zaigrala u hit ostvarenjima i veoma brzo postala miljenica publike, doživela je isti sudbinu kao većina mladih zvezda - Holivud ju je uništio, a od onoga što je nekad bila velika glumačka nada nije ostalo ništa.

Amanda je baš kao i mnoge mlade zvezde poprilično sebi upropastila karijeru i život zbog droge, alkohola i šokantnih ponašanja u javnosti. Imala je problema sa psihičkim zdravljem, a 2012. godine uhapšena je zbog vožnje pod uticajem opojnih sredstava.

amanda bajns nekad
Shutterstock 

Često je dolazila u sukob sa policijom koja je pokušavala da je obuzda, te je tako jednom prilikom gađala policajca staklenom flašom, a jednom je izazvala požar ispred kuće nepoznatih ljudi, pa je zadržana na psihijatrijskom lečenju. Tom prilikom su je pri ulasku u ustanovu uslikali sa čaršafom na glavi, što je šokiralo mnoge.

- Sve što sam radila celog života kako bih uspela, sama sam uništila - priznala je glumica nakon što je pre 7 godina prvi put bila u psihijatrijskoj ustanovi.

Najviše je iznenadila sve kada je 2014. godine svog oca optužila za seksualno zlostavljanje, a onda povikla optužbu pod izgovorom da joj je u glavu ugrađen mikročip zbog koga je to izjavila. Objavljivala je golišave i čudne fotografije na Instagramu, tetovirala lice, izlazila u javnost rašupana i u čudnim kombinacijama, davali bizarne intervjue, a to je tek delić onoga kako je uništila blistavu karijeru.

Zbog svega završila je pod strogo kontrolisanim nadzorom, a glavni staratelj bila je njena majka Lin.

amanda bajns danas
printscreen/instagram 

Iako su usledile poprilično mirne godine, a glumica duže vreme bila trezna, sud je pre nekoliko dana ipak doneo odluku da će starateljstvo biti produženo do marta 2023. godine.

Glumica je u stabilnoj vezi sa dugogodišnjim dečkom Polom Mičelom, a par se upoznao na klinici za odvikavanje od narkotika zbog čega su mnogi sumnjali u opstanak te veze, međutim, čini se da im ide više nego dobro.

amanda bajns sa verenikom
printscreen/instagram 

Amanda je kako kaže zauve odustala od glume, a da li je ovo njena konačna odluka ili ćemo njenu zvezdu ponovo videti da sija punim sjajem, ostaje da vidimo, a još neke njene fotografije pogledajte u galeriji ispod i procenite koliko se promenila tokom godina.

Thumbs42 / Backgrid USA / Profimedia, Instagram Amanda Bajns danas izgleda potpuno drugačije od onoga kako je pamte Diznijevi fanovi.