Seksualno uznemiravanje i traume njegovih žrtava koje su glavna vodilja dokumentarnog filma „Zaceli me“ u režiji mlade glumice Danijele Štajnfeld, danima su tema broj jedan. Ostvarenje se prikazuje u takmičarskom delu filmskog festivala u Sarajevu, a Danijela je u njemu podelila i svoje iskustvo.

Kada je i sama priznala da je bila žrtva silovanja, odazvale su se pojedine javne ličnosti sa glumačke scene. Dok su neke koleginice pružile podršku, ističući da bi otkrivanjem identiteta počinioca Danijela Štajnfeld pomogla i drugim žrtvama, pojedine su objasnile da se ovakvi slučajevi ne dešavaju samo u filmskoj industriji.

Da li smo i koliko spremni da govorimo istinu?

Wanted! redakcija odlučila je da kontaktira nekoliko imena našeg glumišta, ali je ishod bio neočekivan.

Miloš Timotijević i Luka Raco bili su retki koji su ovaj slučaj prokomentarisali, dok pojedine glumice, ne samo da nisu želele da pričaju o tome da li je ovo česta pojava u filmskoj industriji, već nisu želele da prokomentarišu ni Danijelin slučaj.

Šta se krije iza toga? Da li se plaše da će biti žrtve istog zločina? Da li je ćutanje bolji izbor u životu?

Odgovor koji smo dobili od jedne glumice, čiji identitet nećemo otkrivati, glasio je:

„Ne mogu da komentarišem. Ako progovorim o takvim dešavanjima, na*e*ala sam“.

Da li je to dovoljan znak da filmska industrija nije mirna i da su ovakvi slučajevi česta pojava u njoj?

Poznato je koliko javne ličnosti imaju uticaj. Kada ističu da o nekoj temi treba govoriti javno, posebno ako je cilj da joj se stane na put, onda bi bilo dobro da teorija postane praksa. Ako ništa drugo.