Većina tinejdžera svoje dane provodi radeći tipične stvari koje zanimaju decu ovog uzrasta.

Šetnje, druženje, škola, društvene mreže...

Međutim, Ema Radukanu nije jedna od njih.

Ona je sve samo ne tipična tinejdžerka, a sa svojih 18 godina može da se pohvali da je ispisala istoriju i to kao prva teniserka koja je kroz kvalifikacije stigla do grend slem titule.

Malo li je?

O lepoj Emi danas bruji ceo svet, jer je malo ko mogao da predvidi da će ne samo pobediti u prvoj rundi, već napraviti istorijski niz i izvojevati pobedu bez izgubljenog seta.

ema radukanu pobedila je na us openu
printscreen/youtube 

Teniserka se na takmičenju pojavila u pratnji stručnog tima, a sa njom nisu bili njeni roditelji. Ipak, pratili su je iz svog doma u Kentu.

Finalnu pobedu na US Openu proslavila je bez njih, ali razlog je bio opravdan. Problematika svega bila su upravo ograničenja putovanja zbog pandemije korona virusa.

ema radukanu objasnila je zasto je roditelji nisu podrzali
printscreen/instagram 

Na pitanje novinara zašto njeni roditelji nisu došli da gledaju njenu igru, Radukanu je odgovorila:

- To nije bilo moguće, jer vam je potrebno odobrenje koje se čeka nekoliko nedelja. Nismo znali da li ću doći ovako daleko, a sada je prekasno da ga traže jer neće moći da ga dobiju u tako kratkom roku - rekla je mlada teniserka pred finalni meč.

Kako stvari stoje, izgleda da su i njeni roditelji bili sumnjičavi po pitanju osvajanja US Opena, te nisu planirali da budu uz svoju naslednicu na turniru, iako verujemo da im je sada krivo što nisu sa njom proslavili ovu istorijsku pobedu.

ema radukanu osvojila je us open
printscreen/youtube 

Inače, Radukanu je rođena 13. novembra 2002. u Torontu, Kanadi, a kada je imala dve godine preselila se sa roditeljima u London. Majka joj je poreklom iz Kine, dok joj je otac iz Ruminije, a od malena su Emu vodili na razne sportove, a ljubav prema tenisu ubrzo je postala jasna, te ne sumnjamo da ćemo je tek gledati u sjajnim mečevima, a teniski svet zasigurno je dobio novu legendu