Biti večno mlad ili bar održati privid mladolikosti danas je postao inperativ, naročito u svetu šou-biznisa koji nameće visoke standarde lepote.

Zato i ne čudi što mnoge poznate dame ne žale novac samo da bi izgledale mlađe i lepše. Neke od njih su operacijala upropastile svoju prirodnu lepotu i čak promenile lični opis, a pojedinima je ulepšavanje kod plastičara donelo još veću slavu.

Izdvojili smo par njih koje su skupo platile svoj izgled, da bi bile ono što su danas.

Kajli Džener, 2.000.000 dolara.

Najmlađa milijarderka na svetu verovatno je šampion kada je u pitanju količina novca koji je dala za promenu izgleda. Mlada zvezda se s godinama puno promenila, a mnogi kažu da se to dogodilo zahvaljujući jakoj šminki i filerima koje je ubrizgala u svoje usne i ostatak lica, ali i tela.

Strani doktori su nekoliko puta za medije isticali da je Kajli dosta toga radila na svom licu, ali i telu - usne, cat eyes, jagodice, bradu, grudi, zadnjicu...

kajli dzener
ALBERT MICHAEL / INSTAR Images / Profimedia 

Ono što je zanimljivo je to da je Kajli priznala da je samo usta radila, a kasnije izjavila i da ih je smanjila.

Mnogi su joj zamerali izgled, jer kada danas pogledate njene fotografije, teško da je na njima ona slatka devojčica koja je volela dark, gotovo edgy fazon po kom je i bila prepoznatljiva kao tinejdžerka. Zbog mnogobrojnih operacija, Kajli danas izgleda potpuno drugačije.

kajli dzener
printcreen/instagram 

Donatela Versaće, 50.000 dolara.

Donatela je već godinama na vrhu liste slavnih žena koje su promenile lični opis estetskim korekcijama, i to nažalost ne na tako dobar način, a nisu retki komentari na Internetu da je od sebe napravila karikaturu.

Iako mnogi smatraju da je čuvena Italijanka nekada bila prava lepotica i da joj estetska hirurgija nije bila potrebna, ona je preterala te danas nije ni bleda slike plavuše sa fotografije koja je nastala 1993. godine dok je čuveni dizajner Đani stajao na čelu modne kuće Versaće.

donatela versace
Shutterstock 

Izobličene usne, preterana upotreba botoksa, ogromne količine hijalurona na jagodicama i borama oko usana uticali su da Donatela danas bude daleko žene kakvu smo upoznali početkom 90-ih.

Sama priznala da je zavisna od plastičnih operacija, da ne misli da je prirodan izgled dobra stvar, a otkrila je i da nema nameru da prestane sa operacijama.

"Ne verujem da je moguće ostariti prirodno. Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene", izjavila je kreatorka u jednom intervjuu 2005.

donatela versace
Shutterstock 

Kim Kardašijan, 16.500 dolara.

Najpoznatija rijaliti zvezda na svetu, nikada nije pričala o korekcijama koje je uradila kroz godine, ali svima je jasno da nije ostala prirodna.
Lepota ju je oduvek krasila, a ona je odlučila da je dodatno doradi kod plastičnog hirurga. Ono što joj mnogi zameraju je prevelika zadnjica koju je dobila implantatima, ali o njoj, takođe, nikada nije progovorila.

kim kardasijan
Instagram 

Vidno je da je s godinama ubrizgala botoks i filere, a mnogi tvrde da je licu korigovala jedino nos. Pored toga nekoliko puta je podizala zadnjicu i u nju uradila implante, radila je korekciju grudi, a mnogi su sigurni da je izvadila i rebra da bi dobila uži struk.

kim kardasijan
Gregory Allen / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Niki Minaž, 11.500 dolara.

Pre nego što je dostigla planetarnu popularnost, Nicki Minaj je bila nepoznata reperka iz Njujorka, koja je na početku karijere izgledala je totalno drugačije od reperke sa oblinama koju poznajemo danas.

niki minaz
PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia 

Niki su godinama unazad optuživali da ima silikone u zadnjici, kao i da je operisala nos. Kada je o njenoj zadnjici reč, reperka je bila na meti mnogih kritika koje je uvek odbacivala.

Našokantnija od svih zahvata koje je uradila bilo je izbeljivanje kože, što slavna pevačica takođe nikada nije priznala.

niki minaz
Shutterstock 

Megan Foks, 8.000 dolara.

Nije tajna da je Megan sređivala lice kod plastičnog hirurga, ali neko vreme je i preterivala s botoksom i filerima, toliko da jednom prilikom nije mogla da otvoriti oči, fotografiju je zatim objavila na društvenim mrežama, a nešto kasnije se pravila kao da nema pojma o čemu se priča.

megan foks
Tina Paul / Camerapress / Profimedia 

Mnogi takođe smatraju da je glumica nekoliko puta operisala nos, da je povećala usne kao i da je podizala jagodice na licu.

Fanove je zabrinuo i alarmirao niz novih selfija slavne glumice, na kojima ona izgleda prilično veštački i više nalik lutki iz izloga, nego stvarnoj ženi. Tada je zadobila i niz uvreda i oštrih kritika, ali se nije oglašavala povodom istih.

megan foks
Shutterstock