Britanska kraljevska porodica uskoro će ponovo dospeti u središte pažnje javnosti i to zbog novog filma "Escaping the Palace", koji govori o princu Hariju i Megan Markl koji su odlučili da napuste porodicu i presele se u Ameriku kako bi zaštitili svog sina Arčija.

Treći u nizu filmova mogao bi da bude najkontroverzniji do sada, jer igrane scene neodoljivo podsećaju na stvarne događaje.

Između ostalog, princ Hari, kojeg u filmu glumi Džordan Din, trči kroz masu ljudi kako bi se probio do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovala njegova supruga Megan. Cela scena veoma podseća na tragičnu smrt Harijeve i Vilijamove majke, princeze Dajane.

princ hari i megan markl
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Na kraju se ispostavi da je to samo Harijeva noćna mora, ali upravo je ta scena izazvala velike reakcije u britanskoj javnosti.

S druge strane, princ Vilijam prikazan je kao negativac kojem mlađi brat zamera što nije ukazao na rasizam u porodici.

"Boja kože nije problem. Problem je kultura. Megan je Amerikanka i ponaša se kao poznata osoba, a ne kao članica kraljevske porodice', rekao je Vilijam u novom trejleru.

Shuterstock, Shutterstock princ Hari i Megan Markl decu odgajaju daleko od kraljevskih pravila

U novom filmu, između ostalog, isceniran je i potresni razgovor koji su Megan i Hari vodili s Oprom Vinfri, a prikazan je i odnos između vojvotkinje od Saseksa Megan Markl i vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton.