Glumci Bred Pit (57) i Anđelina Džoli (45) podneli su zahtev za razvod braka 2016. godine, ali uprkos tome što i zakonski više nisu zajedno, još uvek se sude jer ne mogu da dođu do dogovora u vezi starateljstva nad decom.

Iako su sudije nedavno donele odluku da par deli zajedničko starateljstvo nad njihovo šestoro dece Medoksa (19), Paksa (17), Zaharu (16), Šajlo (14) i blizance Vivijen i Noksa (12), Anđelina je podnela dokumentaciju Drugom kalifornijskom okružnom sudu u svrhu smene sudije Džona Oderkirka s njihovog slučaja.

Kako je već poznato, glumica je zatražila je izuzeće Ouderkirka zbog njegove pređašnje povezanosti s Bredom Pitom, smatrajući da je zbog toga subjektivan i na njegovoj strani. Ovom odlukom je Bredu ponovo onemogućeno da viđa decu.

andjelina i bred sa decom
- / Backgrid USA / Profimedia 

S druge strane, Bred sada sa svojim advokatskim timom ulaže prigovor uz napomenu kako je sudija bio iskren i kako je jasno dao do znanja da se privatno poznaje s njima.

Upravo zbog toga Pit smatra kako je tek sada napravljen sukob zbog odluke o izuzeću Ouderkirka, a budući da je u maju glumcu odobreno privremeno starateljstvo, uveren je da bi sada moglo doći do poništenja te presude.

„Nakon više od četiri godine napornih parnica, od kojih je svaka od njih nanela štetu deci, ali i njihovom ocu, strahujemo da bi važna i promišljena odluka o starateljstvu mogla da bude poništena, i to kao posledica administrativne greške koja zapravo nije u potpunosti povezana sa sporom o starateljstvu“, stoji u prigovoru sudu.

SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Anđelina Džoli sa decom

Podsetimo, nedavno je u javnost dospela i vest da je najstariji Anđelinin i Bredom sin zapravo ukraden svojoj biloškoj porodici kada ga je glumica usvojila 2000. godine.

Glumica je tada insistitala na tome da je dobila sva moguća uverenja kako Medoksova biološka majka nije živa i da nikada ne bi mogla da ukrade tuđe dete.

Pažnja medija je takođe na njihovoj nastarijoj biološkoj ćerki Šajlo, koja želi da promeni pol i koju roditelji već zovu Džon.

pred bit sa cerkom
MAQUAIRE / ANGELI / Bestimage / Profimedia 

Bred je o Šajlo, odnosno Džonu, prvi put progovorio kod Opre Vinfri davne 2008. godine i tada otkrio da je zovu muškim imenima, dok je Anđelina istu temu prokomentarisala dve godine kasnije i rekla da je sve počelo kada je Džon imala tri godine.