Internet je eksplodirao nakon pomirenja Dženifer Lopez i Bena Afleka. Od kada su ih paparaci uhvatili zajedno početkom maja, slavni par ne prestaje da intrigira javnost.

A kako je sve počelo?

Džej Lo i Ben su se upoznali, sada već davne 2011. godine na setu filma "Gigli". Film nije dobro prošao kod kritičara, ali to glavnim akterima smetalo! U to vreme, Dženifer je još uvek bila u braku s drugim suprugom, plesačem Krisom Džadom, ali nije dugo čekala da javno potvrdi vezu s Benom.

Nakon što je razvod okončan, latino dica je priznala vezu s glumcem.

"Kad sam ga upoznala, odmah sam pomislila da je to - to", rekla je jednom prilikom Dženifer, koja je Bena i nakon raskida smatrala "onim jednim koji je pobegao".

Ben je imao i ulogu u legendarnom spotu "Jenny From The Block", a najupečatljivija scena svakako je bila ona na kojoj Aflek nežno mazi njenu pozadinu na jahti. Tu su scenu ponovili i tokom nedavnog krstarenja Italijom i Francuskom.

U novembru 2002. godine, glumac i oskarovac zaprosio je Lopezovu, a ona je tada izjavila kako je ružičasti dijamantni prsten od 2,5 miliona dolara nešto najlepše što je ikad videla. U junu 2003. godine par je pomerio venčanje, a kao razlog su naveli neviđeni interes medija.

dzenifer lopez i ben aflek nekada
Shutterstock 

"Znali smo da to trebamo da uradimi kada smo počeli da razmišljamo o iznajmljivanju lažnih mladenaca na nekoliko različitih lokacija", pisalo je u zajedničkoj izjavi. Venčanja na kraju nije ni bilo, jer je par u januaru 2004. godine raskinuo. Zanimljivo, već u junu iste godine, Dženifer se udala za muzičara Marka Entonija s kojim je dobila blizance Emu i Maksa, a par se razveo 2014. godine.

"Kad sam raskinula s Benom, bio je to moj prvi raskid koji mi je slomio srce. Imala sam osećaj da mi je ga je neko iščupao. Trebao mi je neko da me uteši, a Mark se vratio u moj život tri dana nakon što sam trebala reći da", jednom prilikom otkrila je Dženifer. Zbog dece su ostali u prijateljskim odnosima, a kružile su glasine kako pevač nije bio srećan zbog činjenice da je majka njegove dece tako brzo zaboravila verenika Aleksa Rodrigeza i posle samo nekoliko danas se vratila staroj ljubavi - Benu Afleku.

"To je jako zbunjujuće za decu", navodno je rekao prijateljima.

ben aflek i dzenifer lopez, paparaco
GMD / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Benifer je trenutno u potrazi za ljubavnim gnezdom za sebe i decu, jer i Ben ima troje dece iz propalog braka s glumicom Dženifer Garner u koju se zaljubio nedugo nakon raskida sa Lopezovom, a venčanje je održano već 2005. godine. Par je takođe ostao u prijateljskim odnosima nakon razvoda 2018. godine, a Garnerova od početka odobrava pomirenje koje je raspametilo svet.

Pre pomirenja sa Džej Lo, oskarovac je bio u jednogodišnjoj vezi sa 16 godina mlađom kubanskom glumicom Anom De Armas, ali navodno su brzo shvatili kako vode različite živote. April 2021. godine računa se kao službeno pomirenje Bena i Dženifer, jer su tada prvi put viđeni zajedno. Navodno joj je Ben još u fabruaru poslao e-mail, nakon čega su započeli komunikaciju i ubrzo se pomirili.

Ipak, na poslednjim paparaco fotografijama ovog para, glumčevo lice ponovo izgleda neraspoloženo zbog histerije koja je nastala oko njih, a o tome je često pričalo i nakon raskida 2004. godine.

Takođe, Ben nije uvek bio džentleman prema bivšoj u medijskim nastupima. Tako je govorio kako mu je bivša supruga vratila ugled koji mu je "bačen u blato" vezom s Dženifer, jer je bio svestan da ga ljudi gledaju kao njenog potrčka, posebno kad se počelo šuškati kako mu ona bira odeću. Navodno je i izjavio da je ta veza škodila njegovoj holivudskoj karijeri.

NO CREDIT / Bestimage / Profimedia, Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Džej Lo i Ben Aflek

"Nisam trebao da se verim i krenim tim putem. Mislio sam da želim određene stvari, ali nisam. Izgubio sam sebe, osećao sam se jadno i ugušeno", rekao je Ben.

Veliki deo problema bila je medijska histerija oko njihove veze, što je glumac takođe vrlo slikovito opisao.

"Morao sam se smeškati pred kamerama, a bio sam jako uzrujan. Nisam imao kontrolu nad svojim životom, osećao sam se poput hrčka u kavezu". Na sve to je dodao kako je jako žalio što se pojavio u spomenutom spotu.

Čini se kako je glumac promenio mišljenje nakon gotovo dve decenije, a da mu paparaci i dalje smetaju, to se vidi po njemu. Ipak, obožavatelji para nadaju se kako će ovoga puta čuti svadbena zvona, uprkos toj histeriji i da Ben neće ponovo dići ruke od svega.

dzenifer i ben, paparaco
LESE/RMBI/Biag / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia