Kontroverzni muzičar Kanje Vest tvrdi da je izdavačka kuća, Universal Music Group, objavila njegov dugoočekivani deseti studijski album "Donda" bez njegove dozvole.

Naime, Kanje je se oglasio na Instagramu samo nekoliko sati nakon što se album pojavio na svim striming servisima.

On je otkrio da je Universal odbio da objavi jednu od pesama koju je Vest želeo na albumu, a koju je snimio zajedno sa reperom DaBejbijem i Merilinom Mensonom – pevačima koji su nedavno bili žrtve cancel kulture zbog svojih homofobičnih, mizogenih komentara i optužbi za seksualno zlostavljanje.

Universal je objavio moj album bez dozvole i sklonili su pesmu Jail 2 sa albuma“, napisao je Kanje na Instagramu.

Pomenuta izdavačka kuća nije dala svoj komentar.

Podsetimo, Merilin Menson trenutno se suočava sa nekoliko optužbi za seksualno zlostavljanje. U februaru ove godine, njegova izdavačka kuća je prekinula ugovor sa muzičarem nakon što je njegova bivša partnerka Evan Rejčel Vud na sudu tvrdila da ju je Menson psihički i fizički zlostavljao.

DaBejbi je, s druge strane, „otkazan“ zbog svojih homofobičnih i mizogenih komentara koje je izneo na Rolling Loud festivalu u Majamiju prošlog meseca. Zbog uvreda na račun LGBT ljudi, reper je ostao bez angažmana na vodećim muzičkim festivalima u SAD.

kanje vest
Anthony Behar / ddp USA / Profimedia 

Na novom albumu, koji nosi ime njegove majke preminule 2007, Kanje Vest ponovno se bavi verskim temama i nekoliko puta spominje razvod od Kim Kardašijan.

Kanje je tada u brojnim intervjuima rekao da smatra da je on kriv za smrt majke:

"Da se nismo preselili u Los anđeles, to se ne bi dogodilo... ne želim da pričam previše o tome jer ću se rasplakati".

Gubitak majke bio je bolan trenutak, ali Kanje se posle manje od dve nedelje vratio muzici i koncertima. Pratio ga je uspeh za uspehom, a jedan od njih je, rekao je tada, bila veza sa čuvenom Kim Kardašijan.

kim kardasijan i kanje vest
Profimedia