Četvrti teniser sveta Aleksandra Šaša Zverev svoju karijeru uspešnog sportiste bacio je u senku skandala nakon što su ga dve bivše devojke optužile za nasilje.

Pre skoro deset meseci njegeova bivša devojka Brenda Patei, sa kojom ima ćerku iznela je u javnost da je bila žrtva njegovog nasilničkog ponašanja.

Sada se oglasila još jedna Aleksandrova bivša devojka, Ogla Olja Šaripova, koja se takođe bavila tenisom, ali i modelingom.

Ova Ruskinja je u novembru prošle godine takođe obelodanila da je bila žrtva zlostavljanja u vezi sa proslavljenim teniserom, do detalja opisavši agoniju kroz koju je prošla.

Šaripova je u razgovoru za "Slate" sa Benom Rotenbergom opisala scene iz hotela u kojem je boravila sa teniserom, pa je tako i otkrila da je u jednom trenutku ugrozila sebi život!

Prva svađa izbila je kada je Šaripova na poklon od jedne prijateljice dobila na poklon korpu voća. Ona je poklon ostavila na stolu za masažu, te je napustila hotelsku sobu, ni ne sluteći da će taj potez izazvati bes njenog dečka.

"Poslao mi je fotografije voća i napisao: Zašto je ovo ovde? Počeo je da se svađa sa mnom oko voća, koje sam u žurbi stavila na sto za masažu. Počeo je da govori: Zašto sam došao kući, a ti nisi tu? Moram da očistim ovo.

Ti nisi ovde, zašto si u salonu, zašto te čekam? Ne voliš me? Odgovorila sam u stilu: O čemu govoriš? Uvek te čekam u sobi i ne svađam se kada si ti negde drugo? Mogu li da imam malo prostora nekoliko sati da sredim svoje lice?", otpočela je Šaripova izlaganje.

Manekenka je u strahu od nove rasprave i usled nervnog rastrojstva ubrizgala insulin, a Zverev ju je tada pronašao u jedva svesnom stanju.

aleksandar zverev
printsscreen/youtube 

"Rekao je: Ja sam čekao tebe. Sada ti treba da čekaš mene. Shvatila sam da nas čeka nova svađa kada se vrati, a to nisam htela. Tražila sam pomoć, tražila sam razumevanje, a nisam dobila ništa. Bila sam sama u sobi, razmišljala o svemu.

Želela sam samo da pokupim stvari i da odem, ali nisam znala gde, nisam znala šta bi trebalo da radim. U tom trenutku, zbog mog nervnog sistema, nisam mnogo razmišljala. Samo sam opet to uradila. Shvatio je da se nešto dogodilo. Bila sam previše mirna. Proverio mi je šećer i bio je 30 (miligrama po decilitru, što može da ugrozi život)", prisetila se.

Ovakav rasplet je dodatno iznervirao tenisera, tvrdi Olga: "Pitao me je: Zašto si mi ovo uradila? Razumeš li šta si mi sad uradila? Počeo je da viče da mene i da govori: Ako umreš u mojoj sobi, to će biti veliki problemi za mene. To je velika odgovornost za mene. Rekla si da ne želiš da živiš zbog mene – zašto si to rekla?".

Nakon toga Olga je otišla na tuširanje, a kada je završila Saša joj je poručio da se pakuje i ide. Devojka je krenula da se oblači, ali tvrdi da je Zverev tada nasrnuo na nju.

aleksandar zverev
printscreen/youtube 

"Počeo je da me udara, a ovoga puta sam shvatila da ne mogu da budem vreća za udaranje. Samo sam pokušavala da se zaštitim. Već sam bila gola. Žena sam, nisam mnogo jaka.

A posle tuširanja, nisam imala ni vremena da odem po odeću. Nisam se osećala bezbedno nijednog trenutka", rekla je Šaripova i dodala da je uz udarce, dobila i strašne uvrede:

"Počeo je da mi govori stvari poput: Nadam se da ćeš umreti, trebalo je juče da umreš, ali ne u mojoj sobi. Ako hoćeš da umreš, uzmi insulin i idi umri na ulici, jer ja ne želim probleme.

Ne želim više da se bakćem sa tobom. Ja sam plakala i rekla mu: OK, ako želiš da umrem, daj mi insulin. Idem na ulicu i to je to. Ne mogu više da se borim s ovim. Šta hoćeš od mene? Udarićeš me? Već jesi’".

Podsetimo, u prvoj, prošlogodišnjoj ispovesti ova Ruskinja je otkrila i da ju je Zverev gušio jastukom, uvrtao ruke, udarao njenom glavom o zid... "Prošle godine me je posle Laver kupa udario u glavu. Nisam znala šta da uradim. Zlostavljao me je i psihički kroz celu našu vezu. Govorio mi je da sam niko i ništa. Da on zarađuje novac i da je popularan i bogat", rekla je 2020. u razgovoru za "Bild".

Prethodno su se oglasili i Sašini roditelji koji su otkrili da im se Olga uopšte nije dopala, a Šaripova je obelodanila i da je otac tenisera bio umešan u celu sagu.

"Imaš do uveče da spakuješ stvari. Ukoliko ne odeš, tužiću te, jer imam fotografije kako udaraš mog sina". Bila sam gola na podu kupatila, celo telo mi je gorelo. Kada je otišao, bila sam toliko emotivno pala da sam samo počela da se smejem. Da plačem i da se smejem. Njegov otac je rekao:’Ti si đubre. Nisi nam potrebna", otkrila je Olga konvezaciju sa starijim Zverevom.