Slavna penzionisana menekanka Tajra Benks bila je na čelu prvih Viktorijinih anđela, a kako danas voli da kaže, uživa u životu punim plućima sa 10 kilograma više.

Tajra Benks je bila prva tamnoputa Victoria’s Secret manekenka i osvajala je svet zajedno sa poznatim manekenkama Žizel Bundšen, Alesandrom Ambrosio, Hajdi Klum, Adrijanom Limom i mnogim drugim...

Nakon što su joj na vrhuncu karijere prigovorili da je “prevelika” za Nedelju mode u Milanu i savetovali da se baci na dijetu jer dizajneri više neće da rade s njom, mama ju je izvela na picu.

tajra benks nekad
Shutterstock 

“Stavila mi je olovku u ruku i rekla: Zapiši svakog klijenta koji voli du*e. Tvoje du*e. Zato što raste i nema ništa loše u tome i nek sam prokleta ako dozvolim da moja beba gladuje za ovu industriju. I bilo je: Zbogom visoka modo, zdravo devojko iz susedstva”, ispričala je ova lepotica.

Inače, ona je bila ta koja je među prvima progovorila o nerealnim standardima na kojima insistira modna industrija, a legendaran je trenutak iz 2007. kad je u svojoj emisiji dežurnim kritičarima poručila da je poljube u “debelo du*e”.

Tajra je nastavila da se bori za body positive, svoja iskustva i stavove podelila u knjizi “Perfect Is Boring”, a njena mala pobeda bila je povratak na naslovnicu Sports Illustrated 2019, na kojoj ponosno pokazuje obline u žutom kupaćem.

BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia, NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Tajra Benks nekad i sad

Lepa manekenka danas ima 47 i kako kaže sebi se dopada u “svim veličinama”, a od te čuvene fotografije ugojila desetak kilograma.

Veoma je aktivna na Instagramu gde rado komunicira sa fanovima, deli svoje stavove, saveti, ali i slike u prirodnom izdanju. Kako Tajra izgleda danas, a kako je izgledala nekada pogledajte u galeriji iznad.