Bivši menadžer Ar Kelija, američkog pevača čije je suđenje zbog seksualnog zlostavljanja, reketarenja i podmićivanja u toku, svedočio je na sudu.

On je rekao da je 1994. godine muzičar podmitio vladinog službenika kako bi dobio lažne isprave za tada 15-godišnju pevačicu Aliju kako mogla  da se uda za njega, prenosi USA Today.

Takođe tvrdi da je platio 500 dolara za njenu ličnu kartu i dodao kako su odluku o pribavljanju dokumenata doneli Kelijevi navodni saradnici nakon što je Alija rekla da je trudna.

r kelly
Shutterstock 

U tim je dokumentima pisalo da devojka ima 18 godina, a mito je navodno plaćen 30. avgust 1994., samo dan pre izdavanja dozvole za venčanje. Brak Ar Kelija i Alije poništen je nekoliko meseci kasnije. Nekadašnja pevačica, punog imena Alija Dejna Hogton, poginula je u avionskoj nesreći 2001. godine.

Podsetimo, reper čije je pravo ime  Robert Sivester Keli, već se decenijama suočava sa navodima o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju žena, među kojima su mnoge tinejdžerke. Optužbe je više puta odbacio. Ako bude osuđen po svim tačkama optužnice, Ar Keli mogao bi biti osuđen na nekoliko decenija.

r kelly
Shutterstock 

Keli je optužen da je zahtevao od žrtava da pokažu „apsolutnu posvećenost“ i da poštuju stroga pravila, uključujući i to da jedu ili odlaze u toalet samo uz njegovu dozvolu, da ne gledaju druge muškarce i da ga zovu „tata“.

Keli je u zatvoru poslednje dve godine, a u je junu premešten u Bruklin iz Čikaga na suđenje.