Slavna manekenka Kejt Apton (29) godinama vladala listama najseksepilnijih žena sveta, a njene obline  donele su joj milione i gotovo da ne postoji mušakarac koji nije uzdisao za njom. 

Ova lepa plavuša proslavila se pre 10 godina - 2011. godine kao 18-godišnjakinja, i to sasvim slučajno. Naime, njen snimak sa jedne NBA utakmice dok izvodi simpatičan hip-hop ples na tribinama postao je viralan preko noći i tako je sve krenulo!

Kejt je tada bila još uvek nepoznati model za kupaće kostime i pokušavala je da uspe u surovoj modnoj industriji. Međutim, snimak na kome opušteno i zavodljvo đuska i dopušta sebi da bude ono što jeste otvorio joj je iznenada sva vrata, a njen proboj u svetu modelinga je startovao munjevito.

Kejt Apton na početku karijere
Shutterstock 

Nakon toga snimila je naslovnicu za prestižni magazin "Sports Illustrated" ni ne sluteći da će to biti samo prva od mnogih. Posle toga su se nizali samo uspesi. Dosegla je svetsku slavu, orpobala se i kao glumica u poznatim holivudskim ostvarenjima i sarađivala je sa gotovo svim brendovima i kompanijama kojih možete da se setite.

Oglašivači su se otimali o Kejt. Pisalo se da je bila drska, ali prefinjena, šašav i glamurozna "devojka iz susedstva" koja je podsećala pomalo na Barbiku, a pomalo na pinap divu.

Zbog lepote i oblina poredili su je sa Merilin Monro, a ne možemo a da se ne složimo da sličnost među njima zaista postoji.

Uporedo sa titulom "najpoželjnije žene sveta" stizale su i kritike, a ova plavuša danas kaže da nije bilo lako slušati ih u trenutku kada imaš samo 19 godina.

Naime, mnogi su tvrdili da je "isuviše debela " za manekenku i da joj sa njenim oblinama nije mesto na pisti!

ektj apton snimljena početkom godine
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Bila sam u poziciji u kojoj sam morala odmah da znam ko sam, a nisam to znala tada. Kritike o mojim oblinama bile su šokantne, zastrašujuće i tužne. Sećam se da sam se pitala zašto uopšte nastavljam da se javno prikazujem kada dobijam toliko kritika", ispričala je Kejt Apton nedavno i dodala da su joj pisma nepoznatih žena o tome kako se bore sa poremećajima u ishrani i tuđim kritikama motivisale da nastavi dalje da radi.

MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Shutterstock Kejt Apton nekad i sad

Čak je i izvršni direktor revije brenda "Viktorija Sikret" 2012. odbio da sarađuje sa Kejt i javo je ocrnio istakavši da je "krupna devojka sa treće strane čiji izgled je isuviše kliše - sa previše plavom kosom, i licem koje svako sa dovoljno novca može da ode i kupi".

2013. usledila prekretnica u njenoj karijeri kada je u magazinu "Vogue" javno progovrila o tome da voli svoje obline i pokrenula trend prihvatanja različitih veličina i oblika tela u modnoj industriji.

Kejt je sve do 2018. bila u žiži javnosti, a njene golišave fotografije u kostimima ili toplesu opsedale su društvene mreže. Sve se promenila novembru 2018. kada je postala majka.

Počela je sve ređe da objavljuje provokativne fotografije, posvetila se majčinstvu i odgajanju ćerkice Ženeviv, koju je dobila sa bejzbol igračem Džastinom Verlanderom sa kojim je i dan danas u srećnoj ljubavi.

kejt apton isa suprugom dzastinom verlander
Instagram 

Uprkos tome što više nije toliko aktivna kao model, i dalje nastoji da se bori protiv stereotipa o ženskoj lepoti i savremenih ideala koji su praktično nedostižni.

"Žene su bombardovane nastojanjima da stalno budu savršene. Prešli smo sa fotošopiranih naslovnica na fotošopiranje našeg svakodnevnog života, pa čak i onih slika iz obične prodavnice. To postaje sve ekstremnije, ljudi bukvalno menjaju svoj lični opis plastičnom hirurgijom.

Industrija mora da pokrene promene, da nam pokaže da ima više od savršenog brenda. To nam ne treba u životu. Potrebne su nam stvarne konekcije", izjavila je nedavno lepa plavuša.

kejt apton danas izgleda zanosno
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!