Kejt Midlton jedna je od najsvetlijih tačaka kraljevske porodice.

Neretko su je poredili sa pokojnom princezom Dajanom, sa razlogom, i slobodno se može reći da je upravo Kejt zaslužna za veću popularnost kraljevskog dvora.

Skromna, odmerena, elegantna, elokventna, humanista... samo su neki od epiteta koji je krase.

U javnosti se često pojavljivala u garderobi koja je dostupna i "običnim smrtnicima", a sve što bi obukla, razgrabljeno je sa polica butika istog dana.

Međutim, iako je danas jedna od najvoljenijih članica, nije oduvek bilo tako.

Zapravo je nekad bila meta podsmeha i to, ni manje, ni više, Vilijamovih prijatelja, ali bilo je tu i onih koji su na samom početku njihove veze tvrdili da joj nije mesto u Kensingtonskoj palati.

kejt midlton su ismevali na pocetku veze sa vilijamom
Shutterstock 

Kako piše Mirror, Kejt se osećala "izolovano" u prvim godinama ljubavi s princem Vilijamom. Njegovi prijatelji i zvaničnici Krune neretko su imali neprijatne komentare na račun porodice Midlton, a pogotovo njene majke Kerol koja je svojevremeno radila kao stjuardesa.

Znali su da iza leđa Kejt pokazuju instrukcije koje daju stjuardese pre početka leta.

- Dvorjani su tvrdili da Kejt nije za Vilijama jer njena mama ne priča dovoljno otmeno - istakao je neimenovani izvor.

- Otvoreno rečeno, čini se da kraljici dopada Kejtin otac Majkl, ali ljudi u Palati imaju osećaj da iznad majke postoji veliki znak pitanja - rekao je pre nekoliko godina drugi izvor za Daily Mail.

- Ona je napadna, preosetljiva, tipičan primer srednje klase. Koristi izraze kao što su "Drago mi je što smo se upoznali", "toalet" i "pardon".

Sa druge strane, princ Vilijam je od samog starta imao sjajan odnos sa Kejtinom majkom.

- Vilijam i Kerol se slažu. Obožavao je da se "zavali" u sofi u njihovoj kući u Berkširu, uživao je u normalnosti - istakao je drugi prijatelj vojvode od Kembridža.

- Kraljica je naklonjena Kejt i dopao joj se njen otac, ali hajde da kažemo samo da postoji osećaj da je gospođa Midlton neprihvatljiva.

Ipak, dobro je znati da su neke stvari nakon toliko godina ipak ostavljene po strani. Iako je prešla mnoštvo prepreka da bi danas bila to što jeste, ne kažu za džabe da se "osveta servira hladna", a gde ćete bolju od toga što je postala jedna od najomiljenijih članica kraljevske porodice ikada?