Glumicu koju najviše pamtimo po ulozi u filmovima "Petak 13" otkrila je da je njeno najmlađe dete, 25 - godišnji sin Tomas zapravo promenio pol i da je sada žena - Rubi.

U intervjuu za AARP časopis prvi put je javno progovorila na tu temu i iskreno priznala koliko ju je sve to iznenadilo.

"Moj suprug i ja posmatrali smo u čudu, ali ipak ponosni kako se naš sin koji se zvao Tomas pretvara u ćerku po imenu Rubi", rekla je Džejmi.

Međutim, to nije bilo sve. Ona je takođe otkrila da Rubi planira da se uda sledeće godine. Nije otkrila da li će pred oltar stati sa ženom ili s muškarcem.

dzejmi li kurtis sa sinom
JOE KLAMAR / AFP / Profimedia 

Rubi je podržala majčin intervju, a Džejmi Li Kurtis kaže kako joj je rekla da je život "konstantna metamorfoza", s čime se ona u potpunosti slaže.

Glumica je inače jedna od prvih koja je još pre mnogo godina podržala transrodne osobe, a često ističe kako ljudima treba dati podršku štagod da odluče kad je reč o sopstvenom polu.

dzejmi li kurtis
AFP / AFP / Profimedia Džejmi Li Kurtis

Njena deca inače nisu ljubitelji svetla reflektorai crvenog tepiha, te se klone kako medija, tako i javnosti, i trude se da žive privatne živote, te su sa slavnom majkom tek nekolicinu puta uslikani na holivudskim zabavama.