Najpoznatiji lovac na muzičke talente, Sajmon Kauel (61) je lansirao popularnu šou emisiju "X Faktor" davne 2004. godine, a poslednja sezona prikazivala se 2018.

Sajmon Kauel je 2018. pauzirao snimanje emisije na pet godina zbog, kako je tada izjavio, ustaljenosti, a mnogi izvori danas tvrde da je mala verovatnoća da će se popularna talent emisija ikada vratiti na male ekrane jer je muzički mogul trenutno je usresređen na druge projekte.

Iako je format ove emisije u celom svetu i dalje uspešan, Sajmon je zaključio da je britanska verzija "postala pomalo ustaljena", prenosi Daily Mail.

Sajmon Kauel x faktor
printscreen/youtube 

Kauel je navodno odlučio da odloži prikazivanje na pet godina, ali novi izvori tvrde da je velika mogućnost da se šou ikada vrati na male ekrane jer smatraju da je glavni pokretač "X Faktora" trenutno veoma usresređen na svoj novi igrani šou 'Walk The Line'.

Podsetimo, u poslednjoj sezoni britanskog "X Faktora" članovi žirija bili su Sajmon, Luis Tomlinson, Robi Vilijams i njegova supruga Ajda Fild.

ziri x faktora
screenshoot/youtube 

Sajmon je zatim 2019. godine predstavio emisiju "X Factor poznati" u kojoj je pobedila Megan Meken.

"U ovoj fazi nema trenutnih planova za sledeću sezonu "X Faktora", rekao je predstavnik ITV-a za MailOnline.

Koliko je ova emisija bila prava odskočna daska mnogim muzičkim talentima koje i danas slušamo i volimo govori i njihova popularnost danas. Podsetimo se, britanski 'X Factor' proizveo velike zvezde poput grupe One Direction, Little Mix, Oli Mursa a i Džejms Artura.