Britanski prinčevi Hari i Vilijam zahladili su odnose nakon što se Hari odrekao kraljevskih dužnosti i sa svojom suprugom Megan Markl se odselio u Kaliforniju. Prošlo je više od godinu dana od tog događaja, a odnosi između braće još uvek nisu na zavidnom na nivou, takoreći vrlo su narušeni.

Vilijama je Harijev potez vrlo povredio, a naročito nakon šokantnog intervjua koji su Megan i Hari dali voditeljki Opri Vinfri. Obožavaoci kraljevske porodice razočarani su takvim odnosom između dvojice braće koji su, kao što je poznato, u detinjstvu bili jako vezani.

pismo princeze dajane
parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia 

Njihova majka, pokojna princeza Dajana, se jednom prilikom osvrnula na njihovu posebnu vezu. Strani mediji objavili su njeno pismo koje je napisala u martu 1985. godine, samo šest meseci nakon rođenja princa Harija.

"Vilijam obožava svog malog brata i provodi s njim puno vremena. "Guši" ga zagrljajima, a roditelje teško pušta blizu", napisala je svojevremeno princeza.

Braća su odmalena bili čvrsto povezani, ali sada više nisu toliko bliski kao nekada. Hari je jednom prilikom rekao kako su se samo našli na različitim putevima.

"Mi smo braća, uvek ćemo biti braća, uvek ću biti tu za njega i on će uvek biti tu za mene. Ne viđamo se kao pre, ali ja njega mnogo volim. Većina ovih stvari u medijima je stvorena ni iz čega, a mi dobro znamo da ima dobrih i loših dana", rekao je Hari.

princ hari i vilijam na sahrani princa filipa
Yui Mok/PA Wire / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Njihov poslednji susret bio je na ispraćaju princa Filipa. U trenutku uhvaćenom na kamerama, u kojem braća međusobno razgovaraju, raspravljalo se danima. Naposletku su čitači s usana otkrili kako je Hari rekao Vilijamu da je ispraćaj bio "onakav kakav je želio", a on mu je odgovorio: "Da, bilo je sjajno, zar ne?".

Braća su navodno kasnije prokomentarisali kako je cela ceremonija bila predivna, posebno Filipov odabir pesama za sahranu.

princ hari i princ vilijam na sahrani princa filipa
Dominic Lipinski/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prema pisanju stranih medija, Vilijam je navodno pre dedine sahrane posetio brata u rezidenciji Frogmore Cottage, gde je Hari odseo tokom boravka u rodnoj državi.

"Znao je da ceo svet s nestrpljenjem iščekuje videti kako s bratom, rame uz rame, hoda iza dedinog sanduka. Ali, još važnije, Vilijam je znao koliko veliku ulogu igra primirje s bratom kada je reč o kraljici i njenoj dobrobiti", rekao je neimenovani izvor pojasnivši tako kako su se prinčevi videli uoči sahrane i time izbegli prvi neugodan susret.