Luk Skajvoker je pasivan i zbunjen. Anakin popušta svojoj sujeti i gnevu. Mandalorijanac je profesionalni ubica. Han Solo je seksista, aljkav i neodgovoran. I svi ovi likovi dobili su neuporedivo značajnije mesto u megalomanskoj "Star Wars" produkciji od apsolutno najboljeg karaktera u filmu, a to je Obi Van Kenobi. Emotivan a odlučan, moćan ratnik a pravi gospodin, saosećajan i pun ljubavi, ali dosledan svom vrednosnom sistemu. Iako krajnje nežan kao osoba, u direktnom duelu je pobedio najopasnijeg od svih vitezova sile, Anakina Skajvokera - Darta Vejdera. I potpuno je zapostavljen. E, ta nepravda će upravo biti ispravljena. I to vrlo brzo.

Iako je snimanje serijala o Obi Van Kenobiju planirano za sledeću godinu, počeće već u prvim danima ovog septembra. Najplemenitijeg među vitezovima sile tumačiće, naravno, Juan Mekgregor, koji ga je igrao u druga tri nastavka filma (koji se dešavaju pre prva tri). Ovaj glumac je pokazao svoju neverovatnu moć transformacije kad je, u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, odgirao Obi Vana prvo kao mladog učenika, a onda kao iskusnog učitelja. 

Ono što je išlo naruku producentima, a i protagonistima serije, jeste što je posle toliko filmova i jedne spin-of serije zaostavština u scenografiji ove franšize ogromna. Gradovi, pa i čitave planete, već su izgrađeni za potrebe snimanja "Mandalorijanca", tako da, zapravo, nema šta da se čeka. Sve je tu.

Mekgregor je i sam izrazio ogromno zadovoljstvo što se stvari upravo tako odvijaju: "Sada ću mnogo više uživati," objašnjava Juan, "Rad na filmovima bio je tehnički mnogo komplikovaniji. Imali smo blu-skrin i grin-skrin i trebalo je sve zamisliti da bi se uloga odigrala. Sad postoji realna scenografija i biće mnogo lakše kad glumac vidi ono što vidi i lik koji igra."