Kada ste dete slavnih roditelja, od malih nogu ste, hteli ili ne, prisiljeni da se navikavate na svetla reflektora, paparace, pažnju javnosti i medija i nažalost, često neprijatne komentare kako uživo, tako i od strane onih koji se uglavnom kriju "iza tastature".

Jer, znate i sami, svi znaju sve najbolje i kompetentni su da komentarišu sve osim sebe, jer da to rade, verovatno im nikada ne bi palo na pamet da upiru prstom u druge.

Poslednja u nizu o kojoj danima bruje mediji je ćerka Dženifer Lopez, Ema Maribel, koja je nedavno odsekla svoju dugu kosu i ofarbala je u tirkizno, a evidentno je da, kao i svi tinejdžeri, prolazi trenutno kroz određenu fazu, i eksperimentiše sa odevanjem i frizurama.

emA maribel trenutno prolazi kroz tinejdzerske faze
LESE/Maciel/Vasquez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Dženifer jeste nebrojeno puta pričala o tome kako su njena deca morala da se naviknu na što pozitivne, što negativne strane njene slave, i to od malih nogu, ali se čini da su mediji poslednjih meseci više nego nemilosrdni kada je u pitanju njena ćerka.

dzenifer lopez sa decom
Shutterstock 

Koliko su daleko otišli pojedinci svedoče i komentari tipa:

"Jadna, liči na tatu", "Na koga li je ovakva?", "Ono kada ti je mama Džej Lo, a ti izgledaš ovako", "Mislio sam neko muško, kad ono ćerka Dženifer Lopez"...

Ima i onih koji krive Dženifer Lopez za to kako joj se ćerka oblači tvrdeći kako je pevačica uvek previše seksualizovana i da na neki način Eme to kompenzuje oblačeći široke i neupadljive stvari.

mnogi smatraju da se cerka dzenifer lopez u inat oblaci tako
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Niz mizoginih komentara nastavlja se u nedogled i samo je opomena da bi ljudi koji vode društvene mreže morali da preuzmu deo odgovornosti za ono što se pojavi online kao i da je neophodno da se što pre iznađu način da se ovakvi komentari filtriraju i zabrane.

Zaboravljamo NAJBITNIJE!

U pitanju je dete. Ima samo 13 godina. Može da se oblači kako hoće, bez da joj potpuni stranci bilo šta prebacuju.

Jer ma koliko da je Ema oguglala na te stvari, tinejdžerka je i neka od tih opaski mogu da dođu do nje, a da će joj biti svejedno - sigurno da ne!

Zašto se za trenutak barem ne zapitamo - a šta je ta mlada dama sve postigla u životu iako ima samo 13 godina, nevezano što joj je majka slavna pop pevačica.

ema maribel nastupila je na super bowlu
William Nikon / London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia 
  • Njene fotografije kada je bila beba prodate su za najviše novca ikada
  • Nastupala je na Super Bowl-u u lajv uključenju zajedno sa Džej Lo i Šakirom, i pokazala zavidne vokalne sposobnosti, čak i nadmašila svoju majku, a i oca. To emitovanje bilo je najgledanije u istoriji Super Bowl-a.
  • Njeno izvođenje pesme "If I Ain’t Got You" pohvalila je lično Ališa Kiz
  • Samo od projekata koje trenutno radi uzima već godišnje od 1 do 5 miliona dolara.
  • Napisala je knjigu "Lord, help me".
  • Aktivna je u humanitarnom radu u koji ih je majka uključila odmalena
  • Trenutno radi na novoj knjizi za decu

Piše, crta, peva, komponuje... malo li je za jednu tinejdžerku?

Možda bi, za promenu, ti Instagram botovi mogli da pogledaju "u svoje dvorište" ili barem u ogledalo. Ne, ne možemo biti svi Džej Lo, ali i ne treba. A deca slavnih ne treba da budu otirač i meta za tuđe frustracije, jer su naposletku samo to - deca, i zaslužuju da imaju bezbrižno i srećno detinjstvo. Više fotografija talentovane Eme Maribel pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

printscreen/instagram, printscreen/youtube Ema Maribel, ćerka Dženifer Lopez