Popularna reperka Kardi Bi imala je priliku da razgovara sa Džoom Bajdenom, američkim predsedničkim demokratskim kandidatom za predsedničke izbore ove godine u SAD. Tokom njihovog razgovora vodile su se razne teme a najviše po pitanju zdravlja, besplatnog obrazovanja, rasizmu i smanjenja poreza.

Tom prilikom, reperka je otvoreno priznala da joj se ne dopada Donald Tramp, da je „konfuzan“, kao i da se uvek oseća prevareno od strane vlade. Osvrnula se na temu virusa korona i rekla:

„Recite mi istinu, najgoru istinu“, zahtevala je reperka, na šta je Džo Bajden odgovorio:

„U 2016. godini, ako ste bili stari između 18 i 24 godina, ako ste glasali u istom procentu kao i ostatak populacije, to bi bilo 5,2 miliona glasova više. Ne bismo tada imali Trampa, imali bismo Hilari Klinton. Glasovi znače. Zato treba da nastavite da ljudima pričate o tome zašto treba da glasaju. Vaša generacija bi mogla da bude nosilac sledećih izbora. Mogli biste dramatično da promenite stvari ako bi izašli i glasali", rekao je Bajden.

Ipak, reperku su najviše zanimale teme poput besplatnog obrazovanja i zdravstvenog osiguranja, ističući da ljudi žele da znaju da li mogu dobiti to bez povećanja poreza.

„Da, može. A način da to postignemo je da činimo praktične stvari, poput toga da osiguramo da svi moraju da plate svoj deo. Ako ja postanem predsednik, svako ko ima porodicu koja zarađuje manje od 125 hiljada (dolara godišnje) trebalo bi da ima besplatno obrazovanje", rekao je Bajden, na šta je reperka odgovorila:

"Predrasude su opasne. One mogu da budu početak građanskog rata. One čini da ljudima bude neprijatno među drugim ljudima. Niko ne želi da se oseća kao meta. Niko ne želi neprijateljstvo. Svi žele, prosto, da budu to što jesu, da imaju tu svoju budućnost sa svojom decom, i da njihova deca imaju budućnost", rekla je Kardi.