Holivudski glumac Val Kilmer očarao je žene širom sveta svojim ulogama Džima Morisona u filmu "The Doors", mačo-pilota u "Top Gunu" uz Toma Kruza i mnogim drugima koje su mu donele titulu najpoželjnijeg muškarca, ali iza kamera je do izražaja dolazila njegova divlja narav i težak karakter zbog kog nije bilo lako s njim sarađivati.

Od dana njegove najveće slave prošlo je puno godina, njegova današnja pojava i stanje danas su zabrinjavajući, a poslednje pojavljivanje u javnosti mnoge je i rastužilo.

Naime, na filmskom festivalu u Kanu emitovan je dokumentarni film "Val" o njegovom životu tokom posljednjih četrdeset godina u kojem je iskreno progovorio o privatnim detaljima i karijeri.

val kilmer
Suzanne Cordeiro / Shutterstock Editorial / Profimedia 

61-godišnji glumac već se neko vreme bori s rakom grla koji mu je dijagnostikovan 2015. godine, a zbog kog danas jedva govori, i to pomoću aparata. Val je isprva svoju bolest krio od javnosti i bio se povukao.

Koliko teško govori, potvrđuje činjenica da su delovi filma morali da budu titlovani kako bi ga svi mogli da ga razumeju.

Mnogi su nakon gledanja filma priznali da ih je dirnuo do suza, naročito deo u kom govori o tragediji i smrti svog brata Veslija, koji je preminuo usred epileptičnog napada zbog čega se udavio u đakuziju kada mu je bilo samo 15 godina.

"Naša porodica više nikada nije bila ista. Tuga je bila prevelika", priznao je Val.

val kilmer
Kay Blake / Zuma Press / Profimedia 

Njegova glumačka karijera doživela je pad u 2000-ima, tokom poslednjih 20 godina razvio je strast prema poeziji i umetnosti, a fascinira ga Mark Tven, a posvetio se veri koja mu je pomogla i u borbi u bolešću.

Nakon operacije prošao je kroz hemoterapiju i zračenje.

Youtube Val KIlmer

"Molio sam se i to je bio moj način lečenja. Uvek sam ozbiljno pristupao onome što radim i razumem da su me neki ponekad doživljavali kao tešku osobu. Život je duhovno putovanja i moj je cilj da živim u ovom trenutku", izjavio je u filmu.

Valov život obeležio je i brak s glumicom Džoan Vejli, koju je upoznao na setu filma "Willow". Par se venčao 1988. godine i dobili su dvoje dece, ali razveli su se 1996. godine, a danas su u dobrim odnosima.