Slava ume da pokvari ljude, ali ponekad se desi i sasvim suprotno od toga. Najpopularniji srpski glumac Miloš Biković ne samo što ostavlja sve dublji trag u kulturi i umetnosti, već se čini da mu polazi za rukom da ovu zemlju učini boljim mestom za život. Ne, nije se bacio u politiku - naprotiv, stalno ističe koliko je sve to nebitno u odnosu na život običnog čoveka - nego samo radi svoj posao. Ali, kako?

Kada je 2016. godine Biković osnovao producentsku kuću "Archangel studios", činilo se da to nije ništa novo. Najuspešniji glumci često osnivaju sopstvene produkcije da bi sami krojili svoju sreću. Ipak, za razliku od većine, Miloš se pokazao kao veoma talentovan krojač: filmovi i serije koji su izašli iz ove kuće za kratko vreme postigli su ogroman uspeh. I mladi glumac nije imao nameru da se na tome zaustavi.

Njegova vrlo uočljiva namera da gde god da se pojavi, bila to koprodukcija sa Rusima ili film u kom igra rame uz rame sa Antoniom Banderasom, predstavi Srbiju svetu u najboljem svetlu, ove godine je urodila neočekivano dobrim plodovima: na Bikovićevu inicijativu, i u saradnji sa njegovim "Archangel Ddigital Studios", najveći italijanski producent animiranih sadržajaAndrea Jervolino otvorio je u Beogradu svoj studio za izradu kratkih, animiranih, veb i striming formi koji bi trebalo da zaposli oko 600 mladih ljudi odavde. Među zvučnim imenima koja će davati glasove animiranim likovima tu je slavni Džoni Dep, koji je već potpisao ugovor, a u najavi stiže i Sara Džesika Parker. Uz investiciju "Iervolino entertaintmenta" od 8,5 miliona evra, ovaj studio bi u narednih deset godina trebalo da zaradi više od milijarde.

Ekološka svest

Iervolino Entertainment će pored velikih studija kao što su Disney i Pixar i kompanija Džefrija Kacenberga biti treća kompanija koja se bavi kratkim animiranim sadržajima. Planira se i izgradnja ogromnog studija u Srbiji. Jedna od animiranih serija koje su u pripremi na duhovit način će se baviti i najvećim problemom na svetu, a to je zagađenje planete.

"Imamo sjajne naučnike, dragulje u sportu, a sada je prilika da pokažemo i kakve vredne ljude imamo u umetnosti, dizajnu, pisanju scenarija," poručio je Biković otvorivši konkurs za angažovanje mladih talenata iz cele Srbije.

U eri kada se naša percepcija s mukom probija kroz nerealne količine saopštenja, izjava, mišljenja i stavova, Biković nas, reklo bi se, na najlepši moguć način podseća šta znači stara latinska poslovica: "Dela, ne reči."