Kada su u pitanju deca poznatih, kako se do sada pokazalo, uglavnom važe dva pravila - ili izrastu u buntovnike, ili postanu deca za primer. Jedno je sigurno - koliko god se slavni trudili da svoju decu zaštite od objektiva paparaca, to nekad nije moguće. Pogotovo kada ste velika zvezda.

A deca bi ipak trebalo da imaju normalan život, zar ne? A ne da se svaki njihov korak snima i objavljuje po medijima.

Sa druge strane, nije lako ni kada su vam roditelji odsutni zbog čestih snimanja, a vi prepušteni dadiljama i asistentima. U samom startu to ne zvuči uvek kao idealno detinjstvo koje bi svako dete poželelo, nevezano za novac, putovanja i slično.

I dok neke poznate ličnosti pauziraju karijere na neko vreme kako bi bili uz decu makar u tim najosetljivijim godinama, ima i onih koji uspešno žongliraju i privatnim i poslovnim životom. Jedna od njih je i latino diva Dženifer Lopez koja iz braka sa Markom Antonijem ima blizance Eme Maribel i Maksimilijana Davida.

dzenifer lopez sa decom i roditeljima
Shutterstock 

Iako imaju samo 13 godina, javni nastupi im nisu nepoznanica, ali baš iz tog razloga, kao i svih gore navedenih, Dženifer se potrudila da ih zaštiti na pravi način, ali i da ih nauči pravim vrednostima.

U nastavku pročitajte 10 pravila koje moraju da poštuju deca Dženifer Lopez

1. pravilo: Moraju da putuju sa mamom svugde

Dženifer je često isticala kako su je deca spasila, ali i da nije bila spremna da se odrekne karijere da bi postala full-time mama. Rešenje je bilo da deca putuju sa njom, te je to rezultiralo i time što nisu baš imali previše prijatelja u ranom detinjstvu. Sa druge strane, mogli su da provode više vremena na setu sa njom.

deca dzenifer lopez morala su da putuju sa njom svuda i da budu na setovima i studijima
printscreen/instagram 

2. pravilo: Škola je sve

Uprkos novcu i moći, Džej Lo je uvek insistirala na dobrom obrazovanju. Njena deca su školovana kod kuće, ali se zato trudila da pronađe najbolje profesore. Takođe, ne libi se i da sedne sa njima i da im pomogne oko zadataka.

3. pravilo: Nema zabave do nedelje

Na ideju da je nedelja dan za zabavu došla je želeći da svoju decu nauči radnoj etici, a dozvoljeno im je da tad spavaju duže, imaju doručak u krevetu i slično. Takođe, u toku radne nedelje nije im dozvoljeno da koriste telefone ili gledaju televiziju, kao ni da igraju igrice.

Džen prati i koje sajtove posećuju preko aplikacija, a iako je nedelja dan za opuštanje, svejedno im je ograničeno vreme sa "gadžetima". To je i vreme kada, kako pevačica kaže, uzima vreme i da se posveti sebi. 

dzenifer lopez sa decom
printscreen/instagram 

4. pravilo: Isključivo zdrava hrana

Dženifer je poznata po veoma strogom režimu ishrane zahvaljujući kom ima sjajnu liniju. Međutim, trudi se da decu nauči da se hrane zdravo, a njihovu ishranu obogatila je povrćem i voćem. U jednom trenutku je čak i pokušala da im ishrana potpuno bude veganska, što se ni malo nije dopalo Maksimilijanu.

Tada je imao samo 6 godina, a Dženifer su kritikovali da nije u redu da stavlja decu na dijetu samo zato što ona treba da skine 5 kilograma.

S vremena na vreme im dozvoli da "varaju" te mogu da naruče takose ili hot-dogove, ali to je, po rečima latino dive maksimum jednom mesečno.

5. pravilo: Prihvatite da ste u centru pažnje

Pošto nemaju mnogo prostora za privatnost, morali su da nauče da žive pod svetlima reflektora i da to prihvate kao nešto normalno. Sa jedne strane mogli su da upoznaju i druge zvezde koje vole. A sa druge, dobre strane su i to što su na vreme naučili da se nose sa javnim mišljenjem, ali i da nauče kako treba pravilno da se izražava u intervjuima i slično.

cerkapez moralat
printscreen/youtube 

6. pravilo: Poštujte porodične tradicije

Tradicije se moraju poštovati. Nema izbegavanja porodične večere. Obavezno je da tokom tog vremena pričaju o svojim iskutvima u toku dana, pogotovo kada idu u školu, a Džen je na setu ili studiju.

7. pravilo: Nema šminke

Dženifer je svesna da neće svojoj ćerki moći da brani da se šminka još previše dugo, ali joj je bilo bitno da je nauči da sebe prihavti sa svim manama i vrlinama.

Takođe, bilo joj je bitno da Eme nauči šta je pravilna nega, pa tek onda da se šminka.

dzenifer lopez sa cerkom i sinom
printscreen/instagram 

8. pravilo: Prihvatiti mamine momke i promene u porodici

Dženifer Lopez je imala poprilično buran život, a samim tim deca su morala da prihavte određene porodične promene. Počev od razvoda, potom života kod oca pa kod mame, selidbi, pa sve do maminih momaka.

Sa druge strane, Dženifer se trudi da ih zaštiti kako ne bi bili povređeni, a ima i pomoć svog bivšeg muža Marka Entonija.

dzenifer lopez i mark entoni sa decom
pritnscreen/instagram 

 9. pravilo: Prati svoje pasije i interesovanja

Dženifer je uvek podsticala decu da istraže talente i da rade ono što ih čini srećnim. Eme je čak i nastupala sa majkom na Super Bowl-u, a Maks je nastupao u predstavi. Na neki način ih sprema za buduće karijere i smatra da treba da nauče da sami nauče da zarađuju, a ne da se opuste jer "mama ima novca". 

10. pravilo: Podeli da bi bio srećniji

Baš iz razlogia što imaju više nego dovoljno novca, Dženifer se trudila da deci usadi da "novac ne pada sa neba", te da nisu svi te sreće da imaju bezbrižne živote kao oni. Njena deca od ranih dana krenula su sa njom kroz humanitarne akcije, a osnovali su i različita udruženja.

Uči ih da je bitno da dele i poštuju druge.

Uprkos ovim strogim pravilima, Dženifer dozvoljava deci da budu kreativna, pa je njena ćerka Eme nedavno potpuno promenila imidž, skratila kosu, i ofarbala je u tirkizno.

ema maribel sa novom bojom kose
LESE/Maciel/Vasquez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Sa druge strane, Maksimilijan primera radi, po rečima izvora bliskim paru, uopšte ne voli Afleka, a mama Džen ga ne forsira da se po svaku cenu druže. Poštuje mišljenja svog sina, te ga ne prisiljava na avako porodično okupljanje.

maksimilijan i ben aflek
Vasquez/Maciel/LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Šta vi kažete, da li je Dženifer stroga majka ili ne? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.