Meseci su prošli od čuvenog intervjua kod Opre Vinfri u kom su princ Hari i Megan Markl izneli niz optužbi na račun kraljevske porodice. Neko bi mislio da bi se situacija sredila do sada, ali čini se da svakog dana isplivava sve više detalja koji pokazuju da dvor nije bio baš toliko loš kako se isprva činilo.

Zapravo, Megan i Hari uhvaćeni su mnogo puta u lažima, a samo zbog toga vojvotkinju od Saseksa su čak i prozvali Pinokiom.

Sada je još jedna istina isplivala na videlo. Naime, iako je u martu ove godine Hari tvrdio kod Opre da im je dvor potpuno odsekao finansije nakon preseljenja u Sjedinjene Američke Države, to zapravo nije istina.

princ hari tvrdio je da je dvor prestao da ih finansira kada su odstupili od kraljevskih duznosti
Youtube 

Princ Čarls je nastavio da finansira svoga sina i nakon što su on i Megan Markl odstupili sa svih kraljevskih dužnosti, piše Daily Mail. Finansijski podaci kraljevske porodice pokazuju da je princ Čarls finansirao Harija i Megan sa računa kuće "Klarens" namenjene izdržavanju Čarlsovih sinova i njegovih porodica.

princ carls nastavio je da ih finansira i nakon odlaska iz britanije
Raymond Tang / Alamy / Alamy / Profimedia 

Hari je s druge strane rekao Opri kako je financijsku podršku porodice prestao da dobija početkom prošle godine. Otišao je toliko daleko da je tvrdio kako su se on i Megan finansirali sa računa koji mu je majka Dajana ostavila u nasledstvo.

Ovi detalji su izašli u javnost zbog godišnjih finansijskih izveštaja koje kuća "Klarens" i Bakingemska palata redovno dostavljaju javnosti.

Nedavno je objavljeno kako princ Hari i Megan Markl pokušavaju da održe dobre odnose s kraljicom Elizabetom, ali nimalo ne žale što su detalje života u kraljevskoj palati ispričali u intervjuu s voditeljkom Oprom Vinfri. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa žele da zadrže mir unutar kraljevske porodice, a informacije o svemu došle su nakon što je kraljica Elizabeta navodno rekla kako ne namerava više da ignoriše neistine koje kruže o kraljevskoj porodici.

kraljica vise nece da cuti na neistine o kraljevskoj porodici
Shutterstock 

Baš iz tog razloga Hari i Megan žele da izbegnu da ih kraljica degradira, a najgori mogući scenario bi bio da izgube svoje titule. Međutim, ukoliko se ispostavi da je još neka od izjava laž, pogotovo jer im je sve što su govorili uticalo i na popularnost, gubitak titula bi zapravo bio najmanji problem o kom bi trebalo da razmišljaju, a mnogo više poljuljan imidž.