Otprilike pola godine nakon što je celi svet plakao zajedno s Krisi Tajgen kada je objavila pretužne fotografije iz porodilišta nakon gubitka nerođenog sina, bivši supermodel i poslovna žena našla se na udaru zbog svog 'online' ponašanja.

Nekada su je slavili zbog duhovitosti kojom je zabavljala pratioce na društvenim mrežama, zaradila je čak i titulu "kraljice Tvitera", ali čini se da je Krisi doslovno shvatila i koristila svoju moć da javno sudi i komentariše one koji su ionako bili na dnu.

Poslednji koji je pokazao kako je Krisi dopustila sebi da sudi ko je u pravu, a ko nije je modni dizajner Majkl Kostelo koji tvrdi da je zbog njenog ponašanja iz 2014. ozbiljno razmišljao o samoubistvu.

krisi tajgen
Instagram 

"Proteklih sedam godina, živeo sam u dubokoj, nezalečenoj traumi. Hteo sam da se ubijem, još uvek dam pod traumom, depresivan i razmišljam o suicidu", kazao je 38-godišnji Kostelo u podužoj ispovesti na Instagramu.

Objavio je to istog dana kada je 35-godišnja Tajgen objavila otvoreno pismo kojim govori o potpuno drugim optužbama s kojima je suočena proteklih nedelja.

 Krisi se u otvorenom pismu izvinila i 'posula pepelom'.

"Ne prođe dan, ni jedan jedini trenutak u kojem nisam osećala težinu žaljenja zbog svega što sam izrekla u prošlosti", napisala je Tajgen.

A to što je izgovarala u prošlosti zaista je šokantno, uglavnom su to okrutne poruke drugim ženama, od starlete Kortni Stoden koju je blatila 2011. kada je ova imala samo 16 godina, do toga da je ismevala Linzi Lohan, nakon što je posrnula glumica priznala da se samopovređivala.

"Linzi će dodati nekoliko rezova na svoja bedra kad vidi Emu Stoun", napisala je na Tviteru Krisi iste te godine. Pa je tako, recimo, 2013. zvezdu rijaliti emisije "Teen Mom" Faru Abraham nazvala ku*vom.

Spomenuta rijaliti zvezda Kortni Stoden ranije ove godine istakla je mračnu stranu jedne od omiljenih modela i time, čini se, potstakla pravu lavinu. Kortni se proslavila u 2011. kada se u uzrastu od 16 godina udala za tada 50-godišnjeg učitelja glume Daga Hačinsona.

kortni stoden
Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Sada je par razveden, a jasno je da je tokom tog braka bila dete koje je iskoristio odrasli muškarac. Ipak, te daleke 2011. devojku koja nije bila punoletna ni u jednoj državi se smatrala čudakinjom koja može biti podvrgnuta ismevanju.

Nije Krisi bila jedina koja se smejala devojci - koju su nazivali 'dečijom nevestom' uz druge zlobne šale - ali je Tajgen bila izrazito okrutna u svom kvazi-humoru.

"U vreme kada mi je trebala pomoć, mene su zlostavljali", istakla je rijaliti zvezda. Kortni je otkrila i vulgarne kao i zlobne objave na Tviteru koje je Tajgenova uputila direktno njoj. Jedan od njih je i 'Mrzim te".

Krisi nije imala razumevanja

Istovremeno Krisi je sebi dopustila da sudi o tome ko je u pravu, a ko nije na društvenim mrežama, tako je nedokazani trač o rasističkom komentaru bio dovoljan da javno i privatno izvređa modnog dizajnera i da se svim silama potrudi da mu zatvori sva vrata poslovnih saradnji do kojih je dolazio.

Dizajner Majkl Kostelo je pokušao da joj se opravda u privatnim porukama, uveravajući je da je snimak navodnog komentara koji je ostavio - delo fotošopa.

Ipak, Krisi mu nije verovala, ne samo da ga je izvređala tada u tom trenu, nego se i godinama kasnije trudila da mu njeni saradnici otkazuju poslove.

krisi tajgen
Instagram 

"Očito je stvorila mišljenje o meni na temelju fotošopiranog komentara koji je kružio internetom. Kad sam joj se obratio i hteo da joj objasnim da sam žrtva sajber-osvete, rekla mi je da je moja karijera gotova i da će mi od tada sva vrata biti zatvorena", svedoči Kostelo.

"Baš je pravi primer svojih reči. Kroz idućih nekoliko godina, dobio bih neki posao, a onda bi me izbacili u zadnji čas bez ikakvog objašnjenja", tvrdi sada sedam godina nakon incidenta s Krisi modni dizajner i tvrdi da je od zajedničkih prijatelja i kolega dobio informacije (i slike sms-poruka) u kojima Krisi preti ljudima i modnim kućama da ne želi da imaju posla s Majklom.

krisi tajgen
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Otkazivanje saradnji

I dok optužbe da je modnom dizajneru uništavala poslove, radi njegovog navodnog upotrebljavanja reči na 'n' (misli se na pogrdni naziv za Afroamerikance) tek treba dokazati, vređanja žena na društvenim mrežama stoje na internetu 'crno na belo'. To je nekadašnju miljenicu Amerike dovelo do statusa najnovije antijunakinje.

krisi tajgen
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Američki lanac robnih kuća Macy’s povukao je s internetskih stranica njenu liniju posuđa Cravings, koje je neumorno reklamirala milionima ljudi na društvenim mrežama.

Sudova nema ni u maloprodajnom lancu Target, oni su o tom poslovnom potezu izdali diplomatsku izjavu: "Zajednička odluka da više ne nudimo liniju posuđa, donesena je još u decembru ".

"Prestravljena sam i tužna zbog onoga što sam bila. Bila sam nesigurna, trol koji traži pažnju. Stidim se u potpunosti zbog svog ponašanja, ali to nije ništa prema onome kako se Kortni osećala", napisala je Tajgen 12. maja. 

Istog tog dana Stouden je na svom Isntagramu pokazala sliku iz koje je vidljivo da ju je Tajgenova blokirala na Tviteru - iako e kako kaže prihvatila njeno izvinjenje.

Mesec dana kasnije još jednom je objavila izinjenje, ovog puta na Mediumu gde stane ipak mnogo više slova, nego na Tviteru.

"Neću tražiti vaš oproštaj, strpljenje i toleranciju. Molim vas da mi dopustite, kao što vam obećavam, da sam svesna prošlih grešaka, i da mi pružite priliku da se poboljšam i dobijem novu šansu", napisala je Krisi Tajgen u poslednjem svom obraćanju na internetu.