Nagađalo se danima o terminu porođaja Megan Markl. U toku prošlog dana su se pojavile i teorije da će se devojčica roditi baš na dan kada je rođendan pokojnom princu Filipu, te da će zbog toga dobiti ime Filipa, ali ništa od toga.

Devojčica je rešila da "porani" i dođe na svet još u petak, ali su srećne vesti tek danas potvrdili Megan i Hari.

"Sa velikom radošću princ Hari i Megan, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, pozdravljaju svoju ćerku Lilibet "Lili" Dajanu Mountbaten-Vindsor. Lili je rođena u petak, 4. juna u 11:40 brigom lekara i osoblja u bolnici Santa Barbara Kotidž u Santa Barbari, Kalifornija", stoji u zvaničnom saopštenju, čime se potvrdilo da je vojvotkinja ipak morala u bolnicu, odnosno, da se nije porodila kod kuće kako se takođe pričalo.

megan markl trudna
Shuterstock 

I mama i beba su dobro, kako stoji u saopštenju, a devojčica je teška 3 kilograma i 220 grama.

Prema izjavi koju je objavio par, Lili je nazvana i po svojoj prabaki kraljici Elizabeti, i po pokojnoj baki, princezi Dajani: "Lili je ime dobila po svojoj prabaki, Njenom Veličanstvu Kraljici, čiji je porodični nadimak Lilibet. Njeno srednje ime, Dajana, izabrano je u čast njene voljene pokojne bake, princeze od Velsa".

U saopštenju Harija i Megan takođe je bila i poruka koja je glasila: "Vojvoda i vojvotkinja zahvaljuju vam na toplim željama i molitvama dok uživaju u ovom posebnom vremenu kao porodica".

Podsetimo, Megan i Hari su javnost obavestili o trudnoći kada su na Instagramu podelili fotografiju koju je snimio čuveni fotograf Misan Hariman.

Par nije otkrio pol bebe, kao ni kada će tačno maleni Arči dobiti sestru ili brata, a srećnu vest podelili su tri meseca nakon šokantnog Meganinog priznanja da je u julu prošle godine izgubila dete.

"Možemo da potvrdimo da će Arči dobiti brata ili sestru. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa presrećni su što u njihovu porodicu dolazi još jedno dete", rekao je predstavnik para tom prilikom za časopis People.

Njihovo drugo dete sada je osmo u redu za britanski tron, odmah posle njenog brata Arčija. Nova kraljevska beba takođe je peto unuče princa Čarlsa i jedanaesto praunuče kraljice Elizabete.