Lisa Kudrou na glumačkoj sceni je još od 80-ih godina, a najpoznatija je po ulozi Fibi Bufe u omiljenom sitkomu "Prijatelji". 

Jedina je u toj seriji u isto vreme imala dve uloge, s obzirom na to da je glumila i Fibinu sestru bliznakinju Ursulu.

Zahvaljujući "Prijateljima" dobila je i nekoliko nagrada, među kojima su Emmy i SAG, a uoči posebne epizode omiljene serije koja se emituje ove nedelje prisetili smo se njene karijere.

Lisa je odrasla u Los Anđelesu u porodici beloruskih korena, a kako joj je otac bio fizijatar, odmalena se zanimala za medicinu. Završila je biologiju i s ocem je radila osam godina pre nego što je započela glumačku karijeru.

lisa kudrou karijera
Shutterstock 

Imala je brojne manje uloge, a glumila je u serijama "Kafić Uzdravlje" i "Frasier" pre nego što je otišla na audiciju za Fibi Bufe.

U maju 1995. godine Lisa se udala za francuskog marketing stručnjaka Majkla Sterna.  dobili su u maju 1998. godine. U četvrtoj sezoni "Prijatelja", u kojoj je Fibi trudna s trojkama svog brata, Lisa je zaista bila trudna.

lisa kudrou karijera
Youtube 

Kudrou je u nekoliko navrata istakla kako ne gleda "Prijatelje", a želja joj je da s ostalim kolegama iz serije to učiniti uskoro.

Upravo uloga Fibi jedna je od najpopularnijih uloga u TV serijama u SAD-u. Osim u serijama, glumila je i u brojnim filmovima.

prijatelji
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Mnogi se slažu kako Lisa u 58. godini izgleda sjajno, a glumica za razliku od svojih kolegica privatni život pokušava da drži što dalje od javnosti. Živi na Beverli Hilsu sa svojom porodicom, a svaki slobodni trenutak provodi upravo s njima.