MTS app konkurs ponovo okuplja srednjoškolce programere

Telekom Srbija uz mlade talente

Promo

Beograd, 15. oktobar 2024. godine – Kompanija Telekom Srbija pokrenula je 14. ciklus mts app konkursa koji daje priliku srednjoškolcima iz specijalizovanih odeljenja za matematiku, informatiku i računarstvo da osmisle i razviju mobilne aplikacije sa praktičnim i društveno korisnim rešenjima.

U okviru konkursa, srednjoškolci imaju mogućnost da se organizuju u timove i uz podršku svojih profesora – mentora tokom dva meseca rade na programiranju aplikacija koje imaju za cilj da unaprede život u zajednici i olakšaju komunikaciju. U tom procesu, učenici dodatno razvijaju svoje znanje i sposobnosti i unapređuju rad u timu, a pored profesora, na raspolaganju imaju i podršku zaposlenih u Telekomu Srbija.

Budući da se konkurs, u organizaciji m:tel BiH i m:tel CG, istovremeno realizuje i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, pobednički timovi iz sve tri zemlje, u narednom nivou takmičenja, susreću se u Regionalnom app izazovu i nadmeću u konkurenciji za glavnu i specijalnu nagradu za inovativnost.

Promo 

Pored prilike da unaprede svoje znanje i sposobnosti, dodatni podsticaj za učenike predstavljaju vredne nagrade, kao i poseta nekoj od prestižnih evropskih konferencija na temu savremenih tehnologija, digitalnih komunikacija i dizajna.
Prijave timova i ideja otvorene su do 27. novembra 2024. godine, dok je rok za predaju gotovih aplikacija 29. januar 2025. godine.
Do sada je u okviru mts app konkursa 213 timova predstavilo čak 220 mobilnih aplikacija, što ukazuje na značajan doprinos ovog programa u razvoju digitalnih veština mladih.

mts app konkurs deo je programa “Pokrećemo pokretače,” inicijative Telekoma Srbija pokrenute u cilju pružanja podsticaja pojedincima i institucijama u kreiranju pozitivnih promena u svom okruženju.

Više informacija o mts app konkursu možete pronaći na sajtu Telekoma Srbija.