PITALA SAM AI DA MI OSMISLI OUTFIT ZA DEJT: Rezultat me je oduševio, a jedno posebno iznenadilo

Što se mene tiče, zagarantovan mu je posao modnog urednika

Promo

Ako nas je evolucija moderne tehnologije nečemu naučila, onda je to da postoji aplikacija ili program za sve. Možemo da naručimo hranu u dva klika i da vidimo kada je isporuka obavljena i kada nismo kod kuće. Ali uprkos ovim takozvanim „pomagalima“, i dalje je teško odgovoriti na neka od najjednostavnijih svakodnevnih pitanja, poput „Šta obući za...?“. Odnosno, sve do sada.

Nije iznenađujuće da smo, čim je lansirani prvi AI bot, odmah razmišljali o načinima na koje bismo mogli da primenimo veštačku inteligenciju u modi. Pa zašto tehnologija ne bi promenila način na koji se spremamo za bitne događaje?

Promo 

Zaintrigirana idejom (i znatiželjna o ograničenjima AI), počela sam da tražim od programa ideje za svakodnevne modne kombinacije, a s obzirom da sam rezultatima bila i više nego zadovoljna, htela sam da proverim da li će oduševljenje biti isto i na pitanje "da li možeš da mi osmisliš outfit za dejt?".

Malo je reći da su predlozi potpuno okrenuli moje raspoloženje oko ovog dejta. Dok sam danima razmišljala o idealnom outfitu, AI mi ih je u par minuta deportovao na jednom mestu. Od odeće preko aksesoara do obuće i frizure. S obzirom na to da par stvari sa spiska nisam imala, a dopali su mi se kao ideja, poput haljine u bordo boji i salonki u nude nijansi, znala sam da mogu da se oslonim na svoj novi HONOR telefon i kada je kupovina u pitanju.

Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

I dok su predlozi veštačke inteligencije bili samo početna tačka, bacila sam se u potragu za konkretnim komadima. Na društvenim mrežama pronašla sam inspiraciju za bordo haljinu, decentan nakit i nude salonke.

Opcija koja me je iznenadila na HONOR Magic6 Pro jeste ta što sam putem Magic Portal uspela da pronađem dostupne željene artikle, proverim cenu i direktno ih kupim.

Promo 

Bilo je dovoljno da prenesem link ili screenshoot fotografije haljine, nakita i cipela i Magic Portal mi ih je automatski pronašao bez gubljenja vremena po radnjama i šoping centrima na traženje.

Jedno je sigurno, mislim da je pošteno reći da je posao Magic Portala kao modnog urednika siguran, bar za sada, a olakšano korisničko iskustvo okrenuto ka čoveku uz HONOR AI zagarantovano.