Mistična drama sa elementima trilera i mitskih elemenata, „Dug moru“, u zajedničkoj produkciji Telekoma Srbija i Monte Royal Pictures, ulazi u novu, četvrtu sezonu. Novih 12 epizoda je spremno da prikaže nove detalje serije koja intrigira gledaoce godinama unazad, emitovaće se subotom i nedeljom od 21h, počevši od 4. maja, ekskluzivno na Superstar kanalu.

U sezoni pred nama, nestanak glavne junakinje, Olge, uvodi nas u lavirint zagonetnih događaja koji ostavljaju dubok utisak na sve. Brzo shvatamo da potraga za njom nije samo fizičko traganje, već i duhovno putovanje kroz vreme, prostor i različite svetove. Na mističnom poluostrvu Luštica, Olga se suočava s tajnama koje mora otkriti pre nego što se njene mračne vizije ostvare. Dok Olga istražuje Svet mrtvih i otkriva nepoznatu stranu svoje ličnosti, njena majka Svetlana otkriva svoje korene. U isto vreme Periša, tragajući za blagom Kraljevine Jugoslavije, doživljava iskustvo „onostranog". Sudbine naših junaka se isprepliću, otkrivajući ne samo prošlost, već i duboke traume i gubitke koje su nosili. Svi naši junaci pomažu Olgi u zadatku da okonča prokletstvo, ali istovremeno traže nešto što je možda najteže pronaći: sebe.

174A3585.jpg
Promo 

Mladi hrvatski glumac Filip Mayer, koji u ovoj sezoni tumači lik mladog Periše, objasnio je kako je pripremio lik kojeg u sadašnjem vremenu igrai naš poznati glumac Dragan Mićanović : „U razgovoru sa Bojanom Maljević i rediteljem Milanom Konjevićem odlučio sam biti razigran, lepršav, pomalo naivan i zaljubljen Periša. Zanesen mladošću, letom i devojkom koja mu se sviđa. To je lep period njegovog života koji mu se duboko urezuje u sećanje i kojeg ne želi zaboraviti. Period pre rata i ostalih teškoća koje su tom neiskvarenom Periši grubo ukrali bezbrižnu mladost. “

Pored Mayera i Mićanovića kroz putovanje o tajnama koje kriju morske dubine vodiće nas sjajna postavka glumaca – Ana Lečić, Vule Marković, Bojana Maljević, Dubravka Drakić, Aleksandar Radenković, Stefan Kapičić, Sebastian Cavazza, Vesna Trivalić, Srđan Grahovac i mnogi drugi. Reditelji projekta su Milan Todorović i Milan Konjević, koji je zaslužan za scenario, zajedno sa Marijanom Čulić Vićentić i Bojanom Maljević.

Todorović i Konjević, reditelji.jpg
Promo 

Govoreći o tome šta nas očekuje u nastavku ove kultne serije, reditelj Milan Konjević se osvrnuo na svoje iskustvo radeći na ovom projektu: „Odgledali smo prve tri sezone pre početka rada na scenariju i shvatili koliko je bogata i raznolika tapiserija koju su autori postavili pre nas, i kako je svaka sezona bila potpuno drugačija i posebna a opet kompaktna. Shvatili smo da je naš osnovni zadatak da ostanemo verni svemu što je urađeno do sada, ali da dodamo nešto novo, nešto svoje. Priča se nastavlja tačno na kraj treće sezone, Olga je nestala, potraga na Luštici je u toku, svi akteri su uključeni i doživljavaju nova uzbuđenja. Olgin nestanak i odgovor na pitanje šta joj se desilo okosnica je misterije ali i mistike cele sezone. Gledaoci mogu da očekuju uzbudljive obrte. A Olga postaje prava aktivna heroina.“

Nema sumnje da nas tokom predstojećih praznika očekuje i veoma zanimljiv početak raspleta serije „Dug moru“, zato pripremite grickalice i uživajte u četvrtoj sezoni popularne drame.