Na ovim nastupima Ida će proslaviti jubilarnih 20 godina svoje muzičke karijere i ujedno promovisati dugoiščekivani prvi solo album „Sad“. Kao predgrupa na beogradskim koncertima nastupiće novo lice domaće alternativne scene ZHIVA.

„Hvala ti moj Beograde! Nadala sam se da će ovako biti, ljubav između mene i Beograda traje već 20 godina. Nećemo vas razočarati, proslavićemo mojih prvih 20 na najboljoj žurci ikada! Bend je spreman, kostimi sašiveni, gosti iznenađenja potvrđeni. Dođite da sijamo u milion boja zajedno!“ poručila je Ida Prester beogradskoj publici.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i online na efinity.rs po promo ceni od 1800 dinara za prvih sto ulaznica, nakon čega će cena ulaznica iznositi 2100 dinara, dok je cena poslednjeg kontingenta 2500 dinara.

ida Prester kontakt.
Promo 

Početkom ove nedelje Ida Prester je objavila je svoj prvi samostalni album „Sad“, a prati ga i poseban spot za novi singl „Malo vremena“. Na ovom izdanju radila je poslednje četiri godine i na njemu su okupljeni do sada već objavljeni singlovi, uz jednu novu pesmu. Nekoliko singlova na albumu nastalo je tokom kreativnih saradnji sa mladim inspirativnim muzičarima iz regiona, među kojima se posebno ističe ona sa hrvatskim sastavom pocket palma, s kojima je ponovno snimila pesmu „Minuta“, kao i singl „Sutra“. Sa beogradskim muzičarem Fantomom snimila je pesmu „Budalo“, dok je numera „Ljetna ljubav“ nastala je u kolaboraciji s producentom Last95 (Danijel Čehranov).

promo sad album
Promo 

„Veliki deo materijala snimila sam za vreme korone i izolacije u svojoj spavaćoj sobi. To je bilo izrazito teško razdoblje i privatno i poslovno, brak nam je bio u velikoj krizi. Pisanje pesama bila mi je spasonosna terapija. „Kvar“, „Dodir“, „Sad“, „Ljetna ljubav“, „70“, kampanja protiv nasilja „Štit“ i druge pesme predstavljaju moj mali audio dnevnik zadnjih nekoliko godina, u njima se nalazi puno meni važnih poruka. Pesme na solo albumu razlikuju se od Lollobrigide, sporije su i aranžmanski slojevitije. Ipak, neobični tekstovi i autobiografske teme i dalje su tu, ništa se ključno nije promenilo u poslednjih 20 godina, ostala sam uvek ista. Pesme su nastale u saradnji sa brojnim producentima, najviše s pocket palmom iz Zagreba i Sergiom Loungem iz Beograda“ izjavila je Ida.

Ida Prester.
Promo 

Ida Prester – Malo vremena

Zajedno s albumom objavljen je i spot za novu pesmu „Malo vremena“ za koju su muziku i aranžman radili Ida Prester i Matej Končan, a tekst je napisala Ida u saradnji sa njenim slovenačkim klavijaturistom Kleemarom pre 12 godina. Spot je režirala mlada Emilija Stanišić, kojoj je to ujedno i ispitni rad na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Beskompromisna i harizmatična Ida Prester jedinstvena je pojava u muzičkom svetu, a njena specifična estetika, beskrajna pozitivnost, britki i angažovani tekstovi i čudesne plesne melodije prepoznatljivi su i voljeni širom regiona. Ovaj značajni jubilej Ida će obeležiti sa svojim bendom Lollobrigida i fanovima, uz vanremenske hitove „Volim te“, „Sutra“, „Bivša cura“ i „Party“, i pesme sa novog solo albuma, među kojima su i dobro poznate „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Sad“ i „70“. Svoju regionalnu proslavu 20 godina karijere započinje 22. marta u zagrebačkoj Tvornici kulture, a nastavlja sa dva koncerta u beogradskom Domu omladine.

FB event https://www.facebook.com/events/368100759304511

YouTube kanal Ida Prester https://www.youtube.com/@idapresterofficial

Album „Sad“ nalazi se na svim streaming servisima https://bfan.link/sad-10

Singl „Malo vremena“ može se preuzeti sa linka.