Verujemo da nema osobe koja se ne seća kultnog filma "Kovrdžava Su". Priča o životu siromašne devojčice i njenog oca beskućnika (Džim Beluši), osvojila je srca ljudi širom sveta, a malena "Su" preko noći je postala prava zvezda. Međutim, nakon ovog ostvarenja, glumica je nestala iz sveta šoubiznisa, a publika ju je ponovo videla tek 2016. kada je pobedila na jednom pevačkom takmičenju. Istina je da, iako je želela da se posveti drugim interesovanjima mimo glume, postojao ozbiljniji i mračniji razlog zbog kog se za nju nije čulo svih ovih godina. 

Ova uloga pripala je tada 10-godišnjoj Alisan Porter, koja je već sa pet godina uplovila u svet glume. Zahvaljujući majci koja je vodila školu za ples, mlada glumica je rano otkrila svoju pasiju prema igranju i pevanju. Od treće godine je išla na vokalne časove, i nije trebalo dugo da započne svoju karijeru, kako u filmovima, tako i u pozorištu, pogotovo u mjuziklima. 
Pojavila se u mnogim popularnim ostvarenjima tog vremena, kao što su "Parenthood" i I "Love You To Death", ali je nakon "Curly Sue" postala poznata širom sveta.

Kovrdžava Su
printscreen/youtube/Movieclips Kovrdžava Su, Alisan Porter


Ipak, posle ovog filma u potpunosti se povukla iz sveta glume i godinama je nije bilo u svetu šoubiznisa. Jedan od razloga za to je i činjenica da je rešila da se posveti pevanju, te da digne ruke od glume, ali u pozadini se krije daleko mračnija priča.

Naime, Alisan se veoma dugo borila sa zavisnošću od alkohola i narkotika, što je svojevremno i javno priznala.
"Pozdrav, ja sam Ali, i ja sam alkoholičarka. Kladim se da vam nije palo na pamet da ćete ovu rečenicu čuti od mene. S druge strane, možda ste upravo to i očekivali jer sam već kao dete bila zvezda", napisala je ona. 
No, pošlo joj je za rukom da se izvuče iz kandži alkoholizma - tvrdi da je trezna od 2017. godine.

Poterova se pre četiri godine prijavila na popularan muzički šou za talente "The Voice", u kome je i odnela pobedu, a prošle godine, snimila je svoj prvi album "Pink Cloud".
Danas je, kako kaže, srećno razvedena, a u braku sa bivšim mužem Brajanom Autenrijetom dobila je dvoje dece - sina Mejsona i ćerku Ariju. U vezi je sa takođe plesačom, Džastinom De Verom, a na svoje društvene mreže najčešće kači snimke na kojima pleše i peva.
Iako i dalje ima dugu kosu, nema više njenog zaštitnog znaka - dugih kovrdža. Ples i muzika su njen poziv, a povremeno piše kolumne za različite portale i magazine.