Elle Style Awards već godinama predstavlja najglamurozniji lokalni modni događaj, ali ove 2020. godine zbog loše epidemiološke situacije, ne samo naše zemlje, već čitave planete, postojala je mogućnost da ta dugo i nestrpljivo očekivana fashion manifestacija, poput mnogih, bude otkazana. U godini kada Elle magazin u Srbiji obeležava 15 godina postojanja, u novonastalim okolnostima rođendanski majski broj stidljivo je proslavljen iz karantina. Ali ovoga puta, koliko god da je teško, Elle tim doneo je odluku da ne odustaje od dugogodišnje tradicije i od slavlja. Ne odustajemo, inspirišemo i stvaramo istoriju!

Sinoć je prvi put u istoriji Elle Style Awardspowered by H&M održan digital, a na ovaj glam party bili su pozvani svi jer se žurka preselila u kućnu cool atmosferu uz šampanjac i virtuelnu komunikaciju. New normal princip na delu!

ELLE Pogledajte kako je izgledao modni događaj sezone koji se prvi put održao online.

Simbolično, za 15 godina postojanja dodeljeno je i 15 nagrada, a ovogodišnji dobitnici su: Ivana Trivić za modela godine pod pokroviteljstvom brenda H&M, brend Mates za dizajnere godine, M-ishka za najbolji lokalni brend, Andy Pavlov za muziku, Ana Vučković za književnost, a Elle Decor nagradu osvojio je Marko Desivojevic pod pokroviteljstvom brenda Antonio Banderas Perfumes. Nagradu za glumu dobio je Milan Marić, zvezda serije Državni službenik, a pokrovitelj nagrade bila je Superstar TV, brend Acquazzura osvojio je ESA za dizajn aksesoara, Up-and-Coming Artist nagradu dobio je mladi duo Buč Kesidi, sportistkinja godine je Olga Danilović, dok je ESA za umetnost dodeljen istaknutoj performans umetnici Marti Jovanović. Elle Style Awards za aktivizam pripao je Jani Oršolić za prepoznatljivu parolu „Samo nežno prema sebi“, dok je nagradu za influenserku godine, koju je uručio Opel, ponela Aleksandra Bojović. ESA za ikonu stila odnela je Ana Kraš, a nagrada za životno delo pod pokroviteljstvom Mobi banke otišla je u ruke Mire Banjac, žive legende srpske glumačke scene. Zbog specifične situacije ove godine tu je i 16. kategorija za Heroje današnjice, ljude koji su se posebno istakli u pomaganju stanovništvu tokom pandemije - to su po izboru redakcije lokalne dizajnerke koje su se udružile oko ideje da prave zaštitne maske ispred imena Pokrivalice.

Događaj je live streamovan 10. novembra u 20 časova na sajtu elle.rs, a njegov domaćin bio je glumac Vladimir Aleksić. Iako je ove godine događaj bio otvoren za sve, našim tradicionalnim zvanicama pozivnice za Elle Style Awards by H&M dostavljene su uz poklon parfem Antonio Banderas.

Posebno iznenađenje večeri bila je influenserka Tamara Kalinić koja se pronašla u ulozi co-hosta, a uključila se direktno iz svog stana u Parizu. U ulozi voditeljki našli su se i modeli koji su već krasili naslovnu stranu Elle magazina: Jovana Krneta, Maja Daničić poznatija kao Dan Kic i Mia Jokić, obučene u H&M najnoviju Holiday kolekciju. Prelepe devojke izveštavale su i najavljivale dobitnike sa karakterističnih mesta u Beogradu brzo menjajući lokacije zahvaljujući najnovijem modelu Opel Insignia.
Kako bi sve bilo efikasno i jednostavno, za pripremu se pobrinula Mobi banka, a Superstar TV kao vodeći kanal za filmski i serijski sadržaj ovom prilikom predstavio je svoj repertoar serija i filmova domaće produkcije.

Realizaciju događaja podržali su H&M, Mobi banka, Opel, Antonio Banderas Perfumes i Superstar TV, a ukoliko ga niste ispratili live, to možete i dalje učiniti na sajtu elle.rs, gde ćete videti zašto dobitnici ESA za 2020. nikada ne odustaju!

Ukoliko ste sinoć propustili da pogledate ovaj jedinstveni događaj, to možete uraditi ovde: