Američki glumac Bred Pit (60) nedavno je prvi put na crvenom tepihu pojavio se sa svojom devojkom Ines de Ramon (31). Bred i Ines, koja je gotovo 30 godina mlađa od njega, započeli su vezu pre dve godine, a njihova romansa je privukla mnogo pažnje, naročito zbog razlike u godinama.

Slično ne mari za godine i njegov kolega Leonardo Dikaprio (49), poznat po tome što izlazi sa devojkama dok ne napune 25 godina. Međutim, njegova sadašnja devojka Vitoria Ćereti ima 26 godina, što je 23 godine manje od njega.

U društvo muškaraca koji preferiraju mlađe žene nedavno se pridružio i Tobi Megvajer (49), poznat po ulozi u filmu „Spajdermen“. Tobi je nedavno viđen sa 20-godišnjom glumicom Lili Či, a takođe je bio sa 24 godine mlađom manekenkom Bejbet Strijbos, sa kojom je razmenjivao poljupce na odmoru u Italiji.

Zašto stariji muškarci izlaze sa mlađim ženama?
Shutterstock 

Zašto stariji muškarci preferiraju mlađe žene?

Stručnjakinja za veze Anabel Najf odgovorila je na ovo pitanje za The US Sun. Autorka bestselera i poznata trenerica za veze među slavnim ličnostima objašnjava da jedan od razloga zašto stariji muškarci biraju mlađe partnerke može biti to što se i sami osećaju mlađe. Međutim, to nije jedini razlog.

profimedia-0859886733.jpg
Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kao primer, Najf navodi Dikapria, koji prekida veze sa devojkama pre nego što napune 26 godina. Ranije je bio u vezama sa Žizel Bundšen, Blejk Lajvli i Kamilom Morone, a sa svima njima je prekinuo pre njihove 25. godine. Njegova nova devojka Vitoria ima 26 godina, pa mnogi veruju da bi Dikaprio konačno mogao da se smiri, misleći da je pronašao „onu pravu“. Najf smatra da to što je ona malo starija od devojaka sa kojima obično izlazi, ne znači nužno da će veza trajati dugo, što je samo zabluda.

Leonardo Dikaprio
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

„Moguće je da trenutno izlazi sa nekim izvan svoje uobičajene starosne grupe kako bi smirio neke glasine koje ga prate poslednjih godina“, objašnjava autorica. Ističe i da je Vitoria i dalje njegov tip devojke. „Gledajući njegovo prethodno iskustvo, lako je pretpostaviti da veza verovatno neće trajati zauvek. Ne znamo sve detalje njihove veze, a ko može da kaže da će ova veza biti drugačija“, dodaje.

Muškarci u Hollivudu i šire već decenijama izlaze sa mlađim devojkama, a poslednjih godina one su sve mlađe, kaže Anabel. Kao primer navodi vezu Bila Beličika, trenera američkog fudbala, koji je nedavno otkrio da je u vezi sa 49 godina mlađom Jordan Hudson.

Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas
Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia 

„Pogledajte bilo koje decenije u prošlosti i naći ćete par sa velikom razlikom u godinama, kao što su Ketrin Zita Džons i Majkl Daglas ili Frank Sinatra i Mia Ferou“, napominje. Ističe i da društveni pritisci mogu uticati na sklonost muškaraca prema mlađim ženama, naročito u Hollivudu.

Najf objašnjava da postoji više razloga zašto muškarci u svojim 50-im i stariji traže mlađe partnerke. „Razlozi variraju od veze do veze, ali može biti da tako osećaju da su sami mlađi ili moćniji. Izlasci na zabave i druženje sa mlađim prijateljima njihovih partnerki može biti osnažujuće“, objašnjava Najf.

Autorka takođe govori o tome zašto mlađe žene biraju starije muškarce. „Mlađe žene često smatraju privlačnim da izlaze sa zrelijim muškarcima“, kaže. Dodaje da mlađe devojke osećaju da će im stariji muškarci pružiti nešto što njihovi vršnjaci ne mogu.

Izvor: Jutarnji.hr/ Wanted Vanja Pajović