Kada je čovek dugo sam, lako se navikne na svoju samoću, i sve mu je teže da u svoj svet pusti nekog novog. Ipak, koliko god da vam vreme koje imate za sebe prija, lepo je nekad podeliti trenutke sa voljenom osobom. 

No, kada ste dugo bez partnera, to može biti otežavajuća okolnost. Prosto, navike su čudo, a kod nekih žena, pomisao da treba da prođu sa nekim sve ispočetka - poput priča koje su karakteristične za upoznavanje i nove odnose poput omiljene boje, hrane, interesovanja... diže im kosu na glavi. 

Nije lako ponovo krenuti u izlaske.
Shutterstock 

Pa kako onda promeniti status veze kada ste dugo sami? Psiholozi savetuju da u životu promenite ovih 7 stavki, koje su ključne u pronalasku novog partnera.

1. Suočite se sa ključnim problemima

Ako očajavate što još niste upoznale pravog muškarca, pozabavite se temama koje obično stoje u pozadini. Pod tim mislimo na sigurnost u sebe i sposobnost prihvatanja drugih onakvima kakvi jesu. Pronađite način da podignete samopouzdanje. Za početak, prihvatite sebe.

2. Ugušite pesimizam

Nemojte sebi da dozvolite da se izgubite u negativnim mislima i samosažaljenju. To vas vodi u očajnički tango - tražite životnog partnera u svakom momku kojeg upoznate i fokusirate se na to koliko se uklapa u vaš ideal. Izađite iz okvira. Dajte priliku nekome ko se i ne uklapa savršeno u vaš svet.

Jako je bitno da ugušite pesimizam.
yuris-alhumaydy-mSXMHkgRs8s-unsplash 

3. Optimizam

Ovo nekada deluje kao prilično teško, ali nije nemoguće sačuvati optimizam. Stručnjaci kažu da se to uči, pa biste, ako vam teško ide, trebalo više da se potrudite. Preduzmite jednostavne korake kao što su pronalaženje hobija, razne aktivnosti ili bilo šta drugo, piše .

Krenite u teretanu ili na fitnes i osetićete se bolje, a imaćete i više energije. A kad smo kod toga, ništa nije više seksi od pozitivne energije.

4. Izađite!

Družite se sa veselim ljudima i prihvatajte pozive za izlaske, kafe, žurke... sve što podrazumeva dobar provod. Budite otvorene ka novim mogućnostima i opustite se. Naučite da se zabavljate i videćete - ostalo će doći samo.

Bitno je da izlazite.
Freepik/gpointstudio 

5. Isprobajte aplikacije za upoznavanje

Živimo u 21. veku kada je sve online. Pa zašto ne biste dali šansu i aplikacijama? Ako ništa, makar ćete upoznati nove, potencijalno zanimljive ljude, i samim tim proširili listu prijatelja, a nikad ne znate koga tako možete da upoznate.

6. Vreme je da prekinete sa stereotipima

Razmišljanje poput "on je takav i takav, pa mi neće odgovarati" trebalo bi da ostavite po strani. Nebitno je da li, primera radi, ne izlazite sa nižim momcima od sebe, ali možda baš među njima "čuči" osoba koja će vam u svemu odgovarati. Naravno, ne znači da treba da idete potpuno protiv sebe. Ali, ako je osoba okej, i ako ima izgleda da možete da uspete, dajte joj šansu, nikada se ne zna.

Jako je bitno nemati stereotipe kada tražite partnera.
Freepik/master1305 

7. Strpljenje, strpljenje, strpljenje

I na kraju, možda i najvaćniji savet - budite strpljivi. Izlasci nisu laki, niti upoznavanje novih ljudi, pa čak i razočarenja. Najbitnije je da zadržite zdrav razum i ne hrlite u prvu priču na koju naletite. Držite do sebe i laganim korakom uđite u celu priču sa novim ljudima. 

Bonus video:

Ljubavni saveti Tiktok/danhentschel